Naslovna kolumne Romantična ili službena putovanja direktora Pavlovića

Romantična ili službena putovanja direktora Pavlovića

1232
3

Još jedna utopija šefa nepostojeće odborničke grupe SPS – JS Đorđa Pavlovića na juče održanoj konfrenciji za novinare: „moraju biti apsolutno čisti i apsolutno moralno besprekorni“, rekao je on. I to  zaista lepo zvuči, ali samo u slučaju kada to ne izgovori Pavlović. Postaje simptomatično koliko ga savest muči i koliko se često u poslednje vreme poziva na čistotu, moral i besprekornost.

Na moral se poziva samo onda kada treba da posebnim tumačenjem podrži ostvarenje nekog kontroverznog cilja. To što Pavlović zna šta je poželjno moralno ponašanje, ne znači da će se tako i ponašati. Možda je Pavlović u međuvremenu rešio da se promeni, što bi zaista bilo pozitivno i treba mu dati šansu, a da bi efekat bio delotvorniji suočićemo ga sa greškama iz prošlosti.

U vreme mandata mladog socijaliste i velikog eksperta za rukovođenje, sa tek navršenim radnim iskustvom od godinu dana, dok su radnici valjevskog Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod Valjevo“ primali minimalac, tadašnji direktor Đorđe Pavlović učestalo se baškario po Evropskim metropolama. Bahati direktor željan sveta, ali i provoda, često je samoinicijativno sebi organizovao brojna službena putovanja o trošku Vodovoda.

U čemu je bila svrha njegovih poslovnih putovanja i kakve je poslovne aranžmane imao?

Šta je grad Valjevo i Vodovod dobio od tih putovanja?  Da li je Pavlović unapredio rad Vodovoda, smanjio gubitak u mreži, povećao broj korisnka ili je možda u dobrom društvu uživao u provodu, šopingu ili usavršavao strane  jezike.

U dokumentovanim nalozima za službeno putovanje ne postoje izveštaji sa svrhom putovanja i izveštaji o obavljenom poslu, niti se zna razlog odlaska u inostranstvo, ali su uredno isplaćene sve devizne dnevnice Pavloviću.

Troškovi reprezentacije ovom direktoru često su prelazili limit dozvoljenog i podrazumevali velike količine alkoholnih pića. To mu je bila slabost, a u takvom stanju često je bauljao po Tešnjaru u sitne noćne sate, gde su mu se događali razni pehovi o čemu svedoče čaršijske priče.

I tako lažni moralista za vreme svog mandata u ovom preduzeću zaboravi da je preuzeo odgovornost da vodi preduzeće u državnom vlasništvu, da to nije njegovo privatno preduzeće ili lična prćija, već vlasništvo svih građana i da ne može koristi kao ličnu svojinu.

Njegovo vođenje preduzeća neodoljivo podseća na televizijsku seriju “Bela lađa”, ali jedino pozitivno u ovoj priči je što se Pavlović menja držeći moralne pridike na konferencijama za štampu, pa mu ovom prilikom uputićemo poruku podrške, citirajući glavnog junaka pomenute serije:

“To je lepo Pantiću i treba da budeš pošten. Samo ne treba ići u krajnos”!

V.J.

3 KOMENTARA

  1. Kenja ovaj Pavlovic pa jedva ostane ziv. Prica o moralu i radu komisije, a nije svestan da bojkotuje ljude koji zasluzuju nagrade grada Valjeva. Sram ga bilo.

POSTAVI ODGOVOR

molimo Vas unesite komentar!
Ovde unesite svoje ime