Naslovna kolumne Odmetnik ili glasnogovornik SPS-a

Odmetnik ili glasnogovornik SPS-a

842
3

Sinoćno gostovanje zamenika predsednika GrO SPS Valjevo Đorđa Pavlovića, bilo je u najmanju ruku zapanjujuće. Đorđe Pavlović se očigledno otrgao kontroli ovdašnjeg GrO SPS Valjevo, ali  zbunjuje samo činjenica da je pre nešto manje od sedam dana postavljen za zamenika predsednika GrO SPS Valjevo. Sve izrečeno na TV V 5 u maniru jednog političkog davljenika nameće pitanje da li je Đorđe Pavlović odmetnik ili glasovornik SPS-a?

On govori o ozdravljenju političke scene, o časti, obrazu i dostojanstvu, a očigledno je da mu te karakterne osobine nedostaju. Govoreći o časti i moralu i odgovornosti kaže da istina oslobađa, pa ovom prilikom izaći ćemo mu u susret , “osloboditi ga” i podsetiti kako su oni vodili ovaj grad.

O propadanju Valjeva u poslednjih godinu dana, kao i direktorima javnih preduzeća, koji po njegovim rečima nisu dorasli zadatku, ali i nesposobnosti kadrova, govorio je Pavlović u svom maniru, koji je izgleda zaboravio koliko je svojim znalačkim upravljanjem istinski usrećio JKP “Vodovod“ Valjevo, baš kao što su činili i prethodni kadrovi brižljivo selektirani u gradskom komitetu SPS – a.

Sve te njegove tugaljive i praznoslovne priče o sopstvenoj važnosti i političkom značaju nisu ništa drugo do propaganda i laž u pokušaju da se ponovo dokopa vlasti. Niti mu građani veruju, niti ga poštuju, niti on to po bilo čemu i zaslužuje. Stoga je, po oprobanom receptu proizvodnje afera, krenuo u kampanju koja po svojoj moralnoj i ljudskoj niskosti prevazilazi sve dosadašnje kampanje laži i uvreda pokušavajući da se predstavi kao častan o pošten, pokazao je koliko je egocentričan i da mu ništa nije sveto.

Diskutabilan je čovek koji se poziva na čast, moral i poštenje a uporno vređa političke neistomišljenike. Da li na taj način pokazuje ugled i čast ili se Pavlović malo zbunio i zamenio teze?

U svojoj nemoći i besu po oprobanom receptu proizvodnje afera, krenuo je u kampanju koja po svojoj moralnoj i ljudskoj niskosti prevazilazi sve dosadašnje kampanje laži i uvreda, uprkos medijskom i svakom drugom, agresivnom i bučnom, pokušaju da se predstavi kao neko drugi, častan i čestit. Ovim je valjda svima konačno postalo jasno ko je Đorđe Pavlović.

V.K./B.J.

3 KOMENTARA

  1. Nebitan lik, ali da treba da ga predstavite narodu Valjeva u pravom svetlu – treba! Molim vas sve u javnost, ima o njemu mnogo toga!

  2. Zamolio bih redakciju da objavi neki tekst i proveri navode o tome da je on nezakonito i postavljen za direktora Vodovoda, ali i o svim lopovlucima koji su se tamo desavali dok je on bio direktor.

POSTAVI ODGOVOR

molimo Vas unesite komentar!
Ovde unesite svoje ime