Naslovna kolumne Neviđena konfuzija: Pavlović održao konferenciju za medije GrO SPS Valjevo

Neviđena konfuzija: Pavlović održao konferenciju za medije GrO SPS Valjevo

935
16

Na  konferencija za novinare nepostojeće koalicije SPS – JS, šef odborničke grupe SPS Đorđe Pavlović, pokušao je da odbrani svoje ponašanje na 21. sednici Skupštine grada Valjeva, kada je vređao glavnog urbanistu grada Valjeva, kao i ostale odbornike i funkcionere grada Valjeva i pokušao da opstruiše rad Skupštine grada.

Šef odborničke grupe Pavlović, danas je izvršio klasičnu zamenu teza i nije isključen sa sednice zbog slobode govora i izražavanja, već zbog prevelikog viška slobode izražavanja, koju je on zloupotrebio na najgrublji način, vređajući ličnost i integritet svojih kolega u Skupštini grada Valjeva, kao i određenih postavljenih lica u okviru gradske službe, čime je sam  ušao u povredu poslovnika Skupštine. Očigledno je pomešao potpuno različitu terminologiju i od nespojivog kao što su lepi maniri, sloboda govora i izražavanje mišljenja, napravio neviđenu konfuziju, tako da je u više navrata umesto da pomene svoju stranku, pominjao Srpsku naprednu stranku, što ostavlja utisak da više ne zna ni o čemu priča.

Pavlović ni danas nije mogao da se uzdrži od svojih lepih manira i slobode izražavanja:

 „Na maniru kojim vodi sednice Skupštine pogotovo na poslednja dešavanja od predsednice Skupštpine Kim Džong Un, ima još mnogo toga da uči, a Severna Koreja, Turkmenistan i Filipini mogu samo da sanjaju o tom nivou sprečavanja političkih protivnika da govore o onim osnovnim i najznačajnim temama koje su značajne za građane“, rekao je Pavlović.

Đorđe Pavlović očigledno ne zna da sloboda izražavanja podleže ograničenjima, pošto iskazivanjem mišljenja u bilo kom vidu javne komunikacije može povrediti prava i interese drugih. Zato je Ustavom određeno da se zakonom mogu predvideti njena ograničenja. Sloboda izražavanja može se zakonom ograničiti, ako je to neophodno radi zaštite prava i ugleda drugih, čuvanja autoriteta i nepristrasnosti suda i morala demokratskog društva .

Da li sloboda izražavanja treba da znači javno publikovanje proizvoljnih tvrdnji ili površnih saznanja o ključnim društvenim pitanjima?

Po Đorđu Pavloviću treba brzo doći do tankih i nepotpunih informacija o svemu i, na bazi tih nedovoljnih znanja, biti što agresivniji u korišćenju slobode izražavanja.

Nije lako priznati građanima Valjeva da je SPS za vreme svoje višedecenijske vladavine u Valjevu imao samo promašene investicije ili projekte koje nisu bili u stanju da završe i po 20 godina. Građani Valjeva znaju da ova politička grupacija, koja ima sve manje i manje članova i simpatizera, daje samo prazna obećanja. U to se mogu uveriti svi kada prođu pored temelja Hale sportova koji su zarasli u korov ili pored nezavršenog Gerontološkog centra za koji je Vlada Japana dala 2,5 miliona evra.

Socijalistička partija Srbije u svojoj vladavini dugoj nekoliko decenija imala je prilike da pokaže šta ume i može da učini za razvoj Valjeva. Njihovi rezultati su poražavajući, o čemu svedoči i njihov rejting.

O projektima koje su “redovno” (deklarativno) započinjali pred svake izbore, a potom ih nikada nisu završavali, danas ne vredi polemisati jer su tu “neimarsku strategiju” građani Srbije odavno prepoznali. Nije davno bilo kada su u Valjevu o infrastrukturnim i ostalim poduhvatima govorili večiti partijski kadrovi koji pre učlanjenja u Socijalističku partiju Srbije nigde radili nisu, a jedino gde su bili dokazani jeste u širenju demagogije, u najčešće izmišljenoj struci. Otuda je, valjda, i bilo “logično” da godinama zaposedaju sva ključna mesta u Valjevu i da, po potrebi budu gradonačelnici, a kad zapne i konstruktivna opozicija i da se kite tuđim perjem, ali i kritikuju sopstvene propuste.

Narednih nedelja, podsetićemo građane Valjeva na “zlatnu epohu” JKP „Vodovod“,  pod „vođstvom“ Đorđa Pavlovića, koji je svojim znalačkim upravljanjem istinski usrećio ovo preduzeće baš kao što su činili i prethodni kadrovi brižljivo selektirani u  gradskom komitetu u Pop Lukinoj 26.

V.K./B.J.

16 KOMENTARA

  1. Tuzan lik. Ostao bez fotelja, a naviklo to na drzavnim jaslicama od kad je progledao, a sad nema, a tripuje kao da ih ima i dalje, misli pita se, a nebitan je i u svojoj stranci.

  2. Taj momak je sve cega se dohvatio u zivotu upropastio. Evo sad trenutno rastura odbornicku grupu socijalista skoro pola ih je pobeglo od njega.

  3. Jako los covek. U Vodovodu dok je bio samo isao na putovanja, a u kancelarijama se forsirala samo zestina, ima o tome i u knjigama.

  4. Na faci mu se vidi da je ljigavac. A o tome koliko su u crno zavili ovaj grad socijalisti o tome se moze godinama pricati i najvaznije je da su pali sa vlasti u Valjevu, a tek ce doziveti debakl na sledecim lokalnim izborima.

  5. Javite se meni ja imam brdo informacija za njega. Znam ga kao zlu paru i taj covek je veliko zlo i los covek i zasluzuje da se njim bave neki organi.

  6. Za vreme njega Vodovod je dnevno pazario na reprezentaciju desetine kila buta. Pricao mi covek sto bio u prodavnici ovaj lik je ziveo i bahatio se na racun Vodovoda.

  7. Ovaj lik je ojadio Vodovod i Vodovod se jos od njega oporavlja. Umesto da cuti i gleda svoja posla, on se ponasa kao da se nista nije desilo i kao da nije ostavio iza sebe dokaze i repove.

POSTAVI ODGOVOR

molimo Vas unesite komentar!
Ovde unesite svoje ime