Naslovna sport Valjevo domaćin sportske manifestacije “Seoske olimpijske igre”

Valjevo domaćin sportske manifestacije “Seoske olimpijske igre”

Finalno takmičenje Centralne republičke sportske manifestacije “Seoske olimpijske igre” održaće se u subotu 17. septembra u Valjevu .U brojnim sportskim disciplinama učestvovaće preko 1500 takmičara iz 25 lokalnih samouprava Republike Srbije. Na košarkaškom terenu “Student” manifestaciju će svečano otvoriti dr. Slobodan Gvozdenović gradonačelnik Grada Valjeva, saopšteno je na konferenciji za novinare održanoj u gradskoj upravi.                                                                                                                                                            Grad Valjevo je u subotu domaćin jedne velike sportske manifestacije koja će se održati na pet lokacija. U Sportsko rekreativnom centru Peti Puk, sportskoj hali’’ Student’’, u Prvoj osnovnoj školi. U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, altrenativna lokacija je osnovna škola Nada Purić.

‘’Proteklih mesesci po valjevskim selima odvijala su se takmičenja, a to je bio dobar način da upotpunimo sadržaje na selu, da se mladi što više okupljaju. Grad Valjevo u narednom periodu  kroz niz podsticajnih mera podržaće razvoj poljoprivrede jer je pored privrede, okosnica razvoja grada. Iz tog razloga Grad Valjevo je i porkovitelj ove manifestacije‘’, rekao je Milan Gajić predsednik organizacionog odbora i odbornik u skupštini grada .

Prof.dr.Predrag Gavrilović, predsednik Saveza za rekreativni sport Republike Srbije izrazio je zadovoljstvo što je Valjevo  organizator ove tradicionalne manifestacije , koja se u kontinuitetu održava od 1974.godine. Savez za rekreativni sport jedna je od najstarijih sportskih organizacija u republici sa preko 120 godina iskustva u  radu.

Gavrilović je istakao da je veliki broj istraživanja pokazao da je bavljenje sportskim aktivnostima  najznačajniji faktor prevencije nastanka i razvoja velikog broja bolesti i dodao da je  cilj  da na  najnižem nivou, takmičenje okupi  što  veći broj učesnika.  U protekom periodu, između 50-80 hiljada učesnika učestovalo je u sportskim nadmetanjima na  teritoriji cele Srbije . Gavrilović je izrazio očekivanje da će Valjevo kao grad domaćin manifastaciju organizovati na najvišem mogućem nivou.

Prethodni tekstJovanović deseti na prvenstvu sveta u rvanju
Sledeći tekstÅ ef Delegacije Evropske unije i ambasadori zemalja članica u poseti Valjevu

POSTAVI ODGOVOR

molimo Vas unesite komentar!
Ovde unesite svoje ime

CAPTCHA