Home sport DRUGI VALJEVSKI POLUMARATON

DRUGI VALJEVSKI POLUMARATON

177
0
SHARE

Drugi Valjevski polumaraton , zakazan za subotu 8.juna  u organizaciji Sportskog udruženja “Varatonac”, najavljen je danas na konferenicji za novinare u Maloj sali Skupštine grada Valjeva.

Prema rečima organizatora za sada je prijavljeno 500 takmičara što je za 100 više nego prošle godine. Biće organizovana polumaratonska trka od 21 kilomatar i trka zadovoljstva od 10 kilometara. Obe trke počinju i završavaju se na Gradskom trgu, a početak je u 18 časova. Pored dve glavne trke, takmičiće se i deca predškolskog uzrasta u trci na 500 metara koja počinje nakon samog starta polumaratona .

“Ponosni smo na činjenicu da je veliki broj takmičara iz drugih gradova Srbije , ali i iz inostranstva tako da u subotu očekujemo veliki  atletski događaj, najveći u ovom delu Srbije gde će pored takmičara biti još toliko publike , naših Valjevaca koji će da podrže trku.  Sam centar događaja je na Gradskom trgu gde će biti start i cilj trke . Planirali smo  i neke dodatne aktivnosti  humanitarnog karaktera,  uključeni smo  u akciju „Čep za hendikep“.  Pored toga kao i prošle godine naš polumaraton priključiće se organizaciji „Živi zdravo“ koja prikuplja novac za one kojima je ta pomoć potrebna“, naglasila je Violeta Pavlović,  član organizacionog odbora polumaratona.

O samoj trasi polumaratona govorio je Nikola Petrović, član organizacionog odbora.

„ Mi smo naše trke koncipirali da prolaze kroz najbitnije delove grada tako da trkači koji nisu iz Valjeva mogu  upoznati sve one znamenitosti koje naš grad nudi . Trasa delom ide klisurom reke Gradac gde će trkači moći da uživaju u pogledu na reku koja je ponos Valjeva. Drugi deo trase prolazi kroz stari deo grada – Tešnjar. U vreme održavanja Valjevskog polumaratona u period od 17:30 do 21:30 časova  saobraćaj će biti privremeno zatvoren u sledećim ulicama:

  • Karađorđeva (od Vuka Karadžića do Uzun Mirkove ulice)
  • Uzun Mirkova (od Karađorđeve do Bulevara palih ratnika)
  • Bulevara palih ratnika (od železničke stanice do Mirka Obradovića)
  • Mirka Obradovića (od Bulevara palih ratnika do Sinđelićeve)
  • Sinđelićeva (od Mirka Obradovića do Knez Mihailove ulice)
  • Knez Mihailova ulica (od Birčaninove do kružnog toka na Gradcu)
  • Ulica Prve brazde (od kružnog toka na Gradcu do skretanja na “ploče”)
  • Birčaninova (Tešnjar celom dužinom)
  • Vuka Karadžića (od kraja Tešnjara do Karađorđeve ulice)

Nikola Novaković, predsednik udruženja „Varatonac“ je rekao da ovakva organizacija nije moguća bez velikog entuzijazma gde svi članovi koji su  u toj organizaciji su i trkači polumaratona i maratona. „Pored službenih lica koja će nam pomoći da se ovaj događaj održi značajnu ulogu imaju volonteri. Prošle godine bilo ih je 90, ove godine će biti do 100 volontera na ulicama grada Valjeva. Humanost je zvezda vodilja koju mi ovde promovišemo , istakao bih humanitarnu akciju „Trči ,živi zdravo“ ,takođe Zoran Ćosić naš glumac iz Mionice u akciji „Knjiga na dar“ je prošle godine skupio 400 naslova knjiga .

Veliku zahvalnost dugujemo Gradu Valjevu, dr Slobodanu Gvozdenoviću pre svega, koji je prepoznao značaj ove manifestacije i pomogao nam da istu realizujemo, ali i mnogim drugim ljudima koji su nam bili prijatelji i partneri trke, bez kojih zaista ne bi mogli da organizujemo na ovako zavidnom nivou”,zaključio je Novaković.

Ove godine najavljeni su takmičari iz Hrvatske,Bosne i Hercegovine,Crne Gore  i  jedna ekipa  iz Francuske. Na ovogodišnjem Valjevskom polumaratonu učestvovaće  Ivan Miškeljin , višestruki  prvak Srbije u maratonu.

Organizatori ističu da ovaj događaj nije samo promocija trčanja i sporta, već i promocija Grada Valjeva.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here