Home sport Treći revijalni modelarski skup

Treći revijalni modelarski skup

69
0
SHARE

U subotu je održan treći revijalni modelarski skup u organizaciji  Aerokluba  Valjevo na Sportskom aerodromu Divci. Cilj skupa je okupljanje svih ljubitelja vazduhoplovstva iz Srbije, a pre svega buđenje interesovanja kod mladih ljudi grada Valjeva i okoline za vazduhoplovne sportove.

Na aerodromu u Divcima bilo je oko 50 pilota iz cele Srbije i zajedno sa modelarima iz AK Valjevo prikazali su preko 60 modela bespilotnih letelica.

Prisutne je pozdravila direktor kluba Olivera Knežević, a skup je otvorio predstavnik Vazduhoplovnog Saveza Srbije, predsednik jedriličarske komisije pri VSS, Mika Isaković.

Skupu su prisustvovali i istaknuti vazduhoplovci Zoran Katanić višestruki svetski prvak u raketnom modelarstvu koji je zajedno sa članom AK Valjevo Milomirom Mosurović ispalio tri rakete stare preko 40 godina, za koje je motore proizvodio Krušik Valjevo.

Prva dva skupa su organizovana iskljčivo sredstvima članova Aerokluba i donacijama ljubitelja vazduhoplovnih sportova. Ovaj treći je pomogao grad Valjevo, kao i mnogobrojni sponzori.

AK Valjevo najavljuje u ovoj godini još dva događaja, jedan u septembru Takmičenje u preletu paraglajedrista “Valjevo Open 2020” koji je trebao da se održi u martu. Bilo je prijavljeno oko 60 parglajderista iz celog sveta, ali je odložen zbog pandemije i Drzavno prvenstvo Srbije u aeroreli letenju u oktobru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here