Home info Gorenje: Povećanje proizvodnje u Valjevu sledeće godine

Gorenje: Povećanje proizvodnje u Valjevu sledeće godine

31
0
SHARE

Fabrika Gorenje Valjevo ove će godine proizvesti 200.000 kombinovanih frižidera, a sledeće godine 350.000, što je njen puni kapacitet, saopšteno je danas iz te fabrike.
Pored prodaje u Srbiji, planira se izvoz na brojna evropska tržišta – u Nemačku, Rusiju, Češku, Slovačku, Mađarsku, Dansku, Norvešku, Sloveniju, Austriju.

Proizvodnja kombinovanih frižidera nove generacije omogućena je uvođenjem nove tehnologije i inovacija u konceptu izrade uređaja, što je takođe doprinelo povećanju proizvodnih kapaciteta i produktivnosti, navodi se u saopštenju.

„Zahvaljujući prošlogodišnjem proširenju kapaciteta i uvođenju nove proizvodne linije, koja nas je učinila centrom rashladne opreme Hisense Gorenje za celokupnu Evropu, od sredine marta u valjevskoj fabrici se proizvodi nova generacija frižidera po najvišim svetskim standardima. Na azijskom tržištu, Hisenseu i kompetentnosti naših zaposlenih, poboljšali smo proizvodni proces, što će nam omogućiti da proizvedemo još veći broj frižidera koji će udovoljiti kriterijumima domaćih i evropskih potrošača “, rekao je direktor fabrike Gorenje Valjevo Dejan Milutinović.
Slovenačka kompanija Gorenje, koja je od 2018. godine u vlasništvu kineske kompanije Hisense, otvorila je prvu fabriku u Srbiji pre 14 godina u Valjevu, koja sada zapošljava više od 1.600 ljudi i sarađuje sa oko 60 lokalnih dobavljača.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here