Naslovna sport Sportske igre mladih u Valjevu

Sportske igre mladih u Valjevu

533
0

Danas u Valjevu održane su Sportske igre mladih u prisustvu preko tri hiljade učenika u valjevskoj Hali sportova.

Sportske igre mladih najveća su sportska manifestacija za decu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva. Učesnici su se u takmičili u deset sportskih disciplina: mali fudbal, odbojka, basket, rukomet, odbojka, igra između dve vatre, stoni tenis, tenis, atletika i šah,a pobednici su se plasirali na državno prvenstvo u Beogradu, dok će najbolji u Srbiji predstavljati našu zemlju na finalnom takmičenju u Splitu.

Sportske igre mladih u Valjevu podržali su gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović  sa saradnicima, a ovom prazniku sporta u našem gradu je prisustvovala Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranja Sportskih igara mladih Srbije.

Gradonačelnik Valjeva je poručio mladim takmičarima da primeri uspešnih jigoslovenskih sportista poput Dušana Novokmeta i Mihajla Počeka, koji su svoje uspešne karijere započeli na sličan način, mladima budu podstrek da se bave sportom.

„Vi ste budućnost Srbije i grad Valjevo iz tog razloga ulaže dosta u sport i podržava sve inicijative da se mladi što više bave sportom“, rekao je gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović.

Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranja Sportskih igara mladih Srbije je poručila mladima da poštuju fer plej, da budu tolerantni i da čestitaju protivnicima na pobedi, kao i da dostojanstveno podnesu poraz.

„Karavan radosti i prijateljstva iz Valjeva šalje olimpijsku poruku: „Važno je učestvovati“ i želim vam puno uspeha u takmičenju“, rekla je Ivana Jovanović.

Oko 1500 učesnika ovog takmičenja u Valjevu, kroz druženje i sport, promovisali način života čije su osnovi postulati razumevanje, prijateljstvo, poštovanje različitosti, solidarnost, kao najdelotvornija alternativa svim negativnim uticajima današnjice.

 

POSTAVI ODGOVOR

molimo Vas unesite komentar!
Ovde unesite svoje ime