Home info Delegacija ruskog grada Sočija u Valjevu

Delegacija ruskog grada Sočija u Valjevu

181
0
SHARE

Juče je delegacija ruskog grada Sočija posetila  Valjevu. Naš grad je predstavljen ruskim gostima, održana je prezentacija turističke ponude Sočija i  potpisan Sporazum o saradnji u oblasti turizma.

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović  je izrazio  zadovoljstvo boravkom  delegacije iz prijateljskog grada Sočija i mogućnosti da Valjevo  predstavimo ruskim partnerima. „Soči je jedan izuzetno značajan grad u Rusiji, grad koji se prostire na 3400 km kvadratnih, koji ima 300 sunčevih dana u godini i grad koji je naša delegacija pre nekoliko sedmica posetila. Danas je bila i prezentacija  grada Sočija ovde kod nas, koju ste mogli da vidite u sali, ali ono što je najbitnije je da je sa gradonačelnikom Sočija došao i direktor njihove turističke organizacije koji će sa našim turističkim radnicima moći da uspostavi prve kontakte kako bi Valjevci i Srbija videli Soči“, rekao je gradonačelnik Valjeva.

On je istakao da je od velikog značaja plan,  koji  je u nadležnosti Vlade Srbije,  a to je otvaranje linije Soči – Beograd, što će doprineti još boljem povezivanju Srbije i Sočija, a pre svega Valjeva i Sočija, istakao je gradonačelnik Gvozdenović.

Anatolij Pahomov ,gradonačelnik Sočija pozdravio je građane Valjeva, on je naglasio da je Soči glavni grad svih odmarališta Rusije, da je doživeo procvat nakon Olimpijskih igara 2014. godine.

„Drago mi je da pozdravim građane grada Valjeva u ime svih građana Sočija. Soči je olimpijski glavni grad Rusije, Soči je glavni grad svih odmarališta Rusije. Mi smo došli sa velikom delegacijom iz Sočija koja uključuje i rukovodioce turističkih organizacija, rukovodioce hotela i mi smo stigli da uspostavimo partnerski odnos između Srbije i glavnim odmaralištem Rusije. Turistički operateri iz Rusije su se sastali sa turističkim operaterima i kompanijama iz Srbije i predložili su da se organizuje turistička razmena i u pravcu iz Beograda u Soči i iz Sočija za Beograd.  Tako će biti organizovana i direktna linija iz Beograda u Soči i iz Sočija u Beograd, a to je samo dva sata leta. Građani Srbije će moći da vide divne lepote Sočija, kada u maju vi možete da stojite u toplom Crnom moru i posmatrate vrhove planina gde se skijaši skijaju. Tokom prezentacije predložili smo veoma povoljne i veoma prihvatljive uslove za građane Srbije, predložili smo programe lečenja od oktobra do maja, van sezone, po ceni od 15 evra za noć koji uključuje boravak u sanatorijumu, pun pansion u svim kompleksima banjskih procedura. Ispričali smo o cenama koje postoje u hotelima i naravno pokazali smo sve te objekte koji mogu da budu interesantni za građane Srbije.  Ja kao gradonačelnik Sočija garantujem potpunu bezbednost na teritoriji Sočija, garantujem komfor i želim vam dobrodošlicu u Soči”, rekao je gradonačelnik Sočija građanima Srbije i Valjeva, tokom boravka u našem gradu.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here