Home sport Predstavnici  Sportskog  saveza  Srbije posetili  Valjevo

Predstavnici  Sportskog  saveza  Srbije posetili  Valjevo

160
0
SHARE

U okviru obilaska teritorijalnih saveza širom Srbije, juče su  Valjevo posetili predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković i saradnici.

O razvoju sporta  razgovarali su sa rukovodstvom grada Valjeva.

Član Gradskog veća prof. dr Miroljub Ivanović  je istakao da grad Valjevo dosta ulaže u sport.

” U buduće će  još  više ulagati , a svakako ćemo nastojati da održavamo saradnju sa Sportskim savezom Srbije jer bez njihove podrške i  pomoći nećemo moći da ostvarimo svoje sportske ciljeve, rekao je  Ivanović.

Davor Štefanek je podsetio da su vrata Sportskog saveza Srbije uvek svima otvorena za konsultacije i pomoć, a sve u cilju razvoja i poboljšanja sporta u Srbiji. Smatra da lokalne samouprave treba da konkurišu sa što većim brojem projekata u Ministarstvu omladine i sporta. Naglasio je da je pre nešto više od godinu dana obećao da će obići svih 156 teritorijalnih saveza i da to i ostvaruje i obilazi mesta po Srbiji kako bi se uverio u pravo stanje stvari.

„Ovo je 110-ta opština koju sam obišao i cilj mi je da se upoznam sa svim ljudima, da uđemo u problematiku kakvu imaju i da rešavamo te probleme. Dosta opština ima problema, ali mogu da kažem da većinski deo opština dobro funkcioniše. Naravno nama sportistima je potrebno uvek  više i u toku godine kada imamo sredstava, nama će opet trebati više. Od kada sam na čelu Sportskog saveza Srbije razmišljam kao funkcioner, a ne kao sportista i znam da je teško obezbediti novac, ali zahvaljujući resornom ministarstvu na čelu sa Vanjom Udovičićem  i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dosta novca se odvaja za sport u Srbiji. Nama sportistima, ja sam još uvek aktivni sportista, niko ne traži  da im kažemo hvala, nego najbolje hvala je ono što smo uradili prošle godine, a to je da smo osvojili  47 svetskih medalja, tako da smo opravdali sva sredstva.Treba ulagati u mlade, decu da jednostavno imamo naslednike. Mi  jedino  kao Sportski savez šta možemo da pomognemo Valjevu to je da vidimo da ako treba  oprema, lopte, rukometni golovi, košarkaške table nabavimo i posebno treba da imamo razgovor sa ljudima koji vode Sportski savez Valjeva i da vidimo kako da im pomognemo“, rekao je Štefanek .

Nakon prijema gosti su zajedno sa svojim domaćinima obišli Halu sportova. U vreme obilaska u  hali se održavao trening rukometašica ŽRK „Metalac 2015“.

„Zadovoljan sam kako funkcioniše sport u Valjevu,  videvši na terenu veliki broj devojčica koje treniraju rukomet govori da se u Valjevu dobro radi. Mislim da treba što više dece uključiti u sport, decu sa ulice usmeriti u sportske dvorane, na sportske terene kako bi ih odvojili od tableta, kompjutera i mobilnih telefona“, naglasio  je Štefanek. Održano je i  predavanje Davora Štefaneka „Put do  do vrha Olimpa“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here