Home info Martovska generacija vojnika položila zakletvu

Martovska generacija vojnika položila zakletvu

101
0
SHARE

Danas je u kasarni “Vojvoda Živojin Mišić” u Valjevu zakletvu položilo 356 vojnika i slušalaca kursa rezervnih oficira, martovske generacije .

Čestitajući polaganje vojničke zakletve, komandant Komande za obuku general-potpukovnik Đokica Petrović istakao je da je odbrana otadžbine oduvek na ovim prostorima predstavljala svetu dužnost, pravo i čast i da je suština zakletve uvek imala i imaće uzvišenu i pleminitu vrednost.

“ Država smo slavne istorije, časne prošlosti, ponosnih i hrabrih ljudi. Pravi sinovi i kćeri otadžbine samo jednom daju zakletvu i zavetuju se svome narodu i zbog toga je ovaj častan čin na ponos vama, vašim porodicama i našem narodu”, rekao je general  Petrovići i naglasio da svi koji su danas položili zakletvu budu ponosni potomci slavnih predaka i da se ponose svojom zemljom, kako bi se i ona ponosila njima.

 

Današnjoj vojnoj svečanosti prisustvovali su i državni sekretar Bojan Jocić, načelnici uprava Generalštaba Vojske Srbije, gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović, episkop valjevski Milutin, kao i i predstavnici lokalne samouprave, Ministarstva unutrašnjih poslova, brojni prijatelji i rodbina vojnika

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here