Home sport Organizovan prijem za prvake države u boksu

Organizovan prijem za prvake države u boksu

108
0
SHARE

Bokseri Metalca postali su prvi sportski kolektiv iz Valjeva koji je osvojio titulu šampiona Srbije. Danas je rukovodstvo grada Valjeva  organizovalo pirijem za BK „Metalac“ . Najveći uspeh valjevskog boksa, čestitali su predsednik Skupštine grada Milorad Ilić, zamenik gradonačelnika dr Zoran Živković, koji je ujedno bio i lekar kluba i prof. dr Miroljub Ivanović, član Gradskog veća.

U pojedinačnom prvenstvu Valjevci su osvojili četiri zlatne i po jednu srebrnu i  bronzanu medalju, ostvarivši 61 pobedu i 19 poraza.

Zlatne medalje osvojili su Dušan Janjić (perolaka), Nemanja Gavrilović (laka), Damjan Grmuša (velter) i Milosav Savić (polusrednja). Saša Milovac (srednja) osvojio je srebrnu, a bronzanu medalju Nikola Živanović (polusrednja), Aleksa Marković (srednja), Geard Ajetović (poluteška) i Petar Mauković (teška kategorija).

Na danas održanoj Slupštini kluba je izabrano novo rukvodostvo na kome je legenda kluba, Slobodan Lazić Cimer izabran za počasnog predsednika kluba. Potpredsednik kluba Đorđe Milanović je saopštio da je Aleksandar Mijailović novi predsednik Skupštine,  Milovan Patijarević je sekretar Skupštine,  a novi predsednik Upravnog odbora je Dragan Vićentić.

Zarija Andrić ostaje šef stručnog štaba, a Ante Tadić je direktor omladinske škole boksa, s ciljem da se škola boksa proširi i na susedne opštine Kolubarskog okruga.

Takođe, danas je ovaj klub sa bogatom tradicijom izabrao svojih prvih pet zvezda, a to su najuspešniji bokseri “Metalca” u istoriji dugoj 92 godine: Dragan Tomašević, Slobodan Lazić Cimer, Zvonko Stefanović, Milivoje Marić i Živorad Jelisijević, legende valjevskog i jugoslovenskog boksa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here