Home info OD 19. APRILA MOGUĆ POVRATAK U ŠKOLSKE KLUPE

OD 19. APRILA MOGUĆ POVRATAK U ŠKOLSKE KLUPE

40
0
SHARE

Predsednica Vlade Ana Brnabić istakla je danas da će relaksacija epidemioloških mera uslediti čim to bude bezbedno.

Brnabić je, na pitanje novinara da li će doći do popuštanja mera, kazala da se očekuje da se 19.aprila deca vrate u škole.

“Razgovaraćemo tokom ove nedelje i o otvaranju ugostiteljskih objekata u zatvorenom. Ali ne mogu ništa da prejudiciram. Zavisiće od stručnog dela Kriznog štaba i od brojki kovid pacijenata u bolnicama, kao i novoobolelima”, objasnila je premijerka.

“Trudićemo da mere budu relaksirane čim to bude moguće i bezbedno”, podvukla je Brnabić.

“Krizni štab će o tome još razgovarati ove nedelje, ako se nastavi stabilizacija epidemiološke slike u Srbiji, mi ćemo 19. aprila vratiti nastavu u škole”, rekla je Brnabić.

Ona je pojasnila da će se nastava izvoditi na isti način, kao što je bio slučaj od 1. septembra – po smenama, sa manje učenika u odeljenjima, uz obavezu nošenja maski.

“I tako će biti dok ne budemo imali u potpunosti situaciju pod kontrolom i dok ne pobedimo u vakcinaciji, kako bismo mogli da se vratimo normalnom životu”, rekla je Brnabić novinarima u Prvoj beogradskoj gimnaziji, gde je prisustvovala predstavljanju novog portala “Moja srednja škola” i prezentaciji pametnih IT kabineta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here