Naslovna info MLADI ZA MLADE

MLADI ZA MLADE

357
0
Šta mladi danas žele? Da li im je lako, samim tim što su mladi, kao u hitu iz osamdesetih godina,gde se kaže:”Sve je lako kad si mlad, svako odelo ti dobro stoji, ma, svaka rana manje boli…”? Jesu li današnji tinejdžeri, zagledani u  mobilni telefon, spremni da izađu iz zone komfora digitalnog sveta i zakorače u realnost?
Odgovore smo potražili u Kancelariji za mlade koja je, pod pokroviteljstom Grada Valjeva, osnovana krajem prošle godine u Centru za kulturu. Zamisao je potekla od odbornice Skupštine grada Ivane Petarić, koja je okupila tim mladih i stručnih ljudi, spremnih da se posvete radu i druženju sa srednjoškolcima i studentima.
“Mladima danas nije lako, čak im je mnogo teže nego nekim ranijim generacijama.”- kaže Ivana Petarić.” Mnogo toga dragocenog je izgubljeno, neke životne vrednosti su zaboravljene, a nas motiviše želja da svojim programima dopremo do većine mladih, a ne samo do nadarene dece. Biće svima pružena prilika da kažu šta ih zanima, koji su problemi sa kojima se suočavaju u porodici, školi i u društvu i da zajedno tražimo odgovore i rešenja”. pojašnjava Petarićeva, napominjući da je su svaki dobar rezultat potrebni vreme i trud, pa tako i za budući rad Kancelarije za mlade.
Najveći deo posla je na koordinatoru Goranu Mirosaviću, koji je prošle sedmice organizovao Debatni klub “Reč mladih”, u kom su na zadate teme učestvovale tri grupe srednjoškolaca. U planu je da se Debatni klub ubuduće emituje na nekoj od lokalnih televizija. Zamisao je da se organizuju likone izložbe, književne večeri, sportske priredbe, ali i pripreme za prijemne ispite u srednje škole i na fakultete. Biće to spoj lepog, korisnog i zanimljivog.
Kancelarija za mlade bila je večeras domaćin Organizacije “Trgovina ljudima” iz Beograda. U prepunoj sali Centra za kulturu održana je tribina “Nisi sam”, posvećena nasilju na internetu i posledicama takve vrste nasilja, od koji je jedna i trgovina ljudima, što je već duže goruća tema. U pubici nisu bili isključivo mladi, već i odrasli,uglavnom roditelji.O svim opasnostima koje vrebaju sa interneta govorili su aktivisti Sanja Savić I Miroslav Jovanović.
B.Đ/B.M

POSTAVI ODGOVOR

molimo Vas unesite komentar!
Ovde unesite svoje ime