Naslovna sport KUP Srbije u rvanju

KUP Srbije u rvanju

380
0

Protekle nedelje u hali “Omni Centra” održao je KUP Srbije u rvanju prvi put u novom formatu sa prenosnim peharom. Prepunom gledalištu predstavilo se 130 igrača iz 18 klubova, među kojima su bili Viktor Nemeš, prvak sveta, Mate Nemeš, prvak Evrope, Branko Kovačević, bronzani šampionata sveta U23 i mnogi drugi perspektivni reprezentativci kao što su Aleksa Ilić i Žarko Dickov.

Pozdravnu reč imali su gradonačelnik Lazar Gojković i predsednik Rvačkog Saveza Centralne Srbije Đorđe Kalanović. Turnir je zvanično otvorio predsednik Sportskog saveza Srbije naš proslavljeni olimpijac Davor Štefanek. Događaj je takođe uveličao i prisustvo Damira Mikece našeg olimpijca. Do stvaranja fantastične atmosfere u hali značajno je doprineo i nastup popularnih umetnika Milice Dosković koja je svojim pesmom “Ne dam” izazvala ovacije. 
Rvački klub Mladost iz Valjeva nastupio je sa 6 rvača od kojih je samo 1 svojim uzrastom senior. Međutim, i pored dosta mlade ekipe postiže se odličan rezultat 3 bronzane medalje i dva 5 mesta. Luka Pavlović, Dimitrije Radovanović i Strahinja Đermanović stižu do bronze uz dve pobede i jedan poraz dok Andrić Bojan i Milutinović Nemanja propuštaju priliku u borbama za treće mesto. U ekipnom plasmanu visoko 6. mesto za “Mladost” u seniorskoj konkurenciji je neverovatan uspeh. Trofej je ove godine otišao u ruke Beograskog Radničkog.
“Važno je pomenuti da je događaj ispratila medijska kuća sa nacionalnom frekvencijom Arena Sport TV u direktnom prenosu, a da tako nešto izvede bilo je potrebno ispuniti stroge tehničke i organizacione uslove, koje u Valjevu jedino ispunjava hala “Omni Centra” i njeno besplatno korišćenje je omogućio direktor gospodin Aleksandar Njegovan kome dugujemo veliku zahvalnost.
S obzirom da je posle 34 godine bez takmičenja na nacionalnom nivou u rvanju grčko-rimskim stilom prekinut ovakvim spektaklom verujemo da ćemo češće biti domaćini i vreme promovisati naše Valjevo u najvećem svetlu.
Zahvaljujemo se firmama “Ingrap-Omni”, “Agromarket”, “Trgoteka”, “Orhideja” i mnogim drugima koji su pomogli organizaciji i bez kojih ne bi uspeli”, rekao je Dušan Arsenijević, sekretar RK Mladost.

POSTAVI ODGOVOR

molimo Vas unesite komentar!
Ovde unesite svoje ime