Home hronika Kapaciteti popunjeni, počela ski sezona

Kapaciteti popunjeni, počela ski sezona

102
0
SHARE

Na Divčibarama ovih dana boravi veliki broj gostiju, kapaciteti su gotovo puni u hotelskom i privatnom smeštaju. Najviše je porodica sa školskom, ali i mlađom decom, iz Beograda, Novog Sada i drugih vojvođanskih gradova.

Razlog velikom interesovanju u drugoj nedelji januara je i zimski raspust koji traje do kraja ove sedmice, a turistički radnici kažu da interesovanje raste i za nastavak sezone, tako da i u februaru očekuju dosta gostiju.

Prilazi ovom planinskom centru su raščišćeni, zimska služba je na terenu, snežni pokrivač dostiže visinu od 20 cm.

Danas je počela sa radom ski staza „Crni vrh” u okviru Divčibare Ski Resorta. Radno vreme skijališta je svakog dana od 9 do 16 časova.

Radi sprečavanja pojave i širenja epidemije korona virusa na skijalištu će se primenjivati sve mere propisane od strane Vlade RS. Kako bi se izbeglo čekanje u redu na kupovinu ski karata omogućena je njihova online kupovina, putem e-komerca na sajtu. Cenovnik ski karata nije se menjao u odnosu na prošlu godinu. Cena jednodnevne karte je u rasponu od 1.100 do 1.400 dinara, a poludnevne od 800 do 1.000 dinara. Za ski kartu od 6 dana cena se kreće od 6.000 do 7.300 dinara, dok je cena ski pass-a za 10 dana u sezoni od 8.400 do 10.500 dinara. Besplatna vožnja važi za decu uzrasta do 5 godina.

Na stazi rade ski rental, škola skijanja i restoran DivčiBAR, a tokom cele sezone dežuraće zdravstvena služba i Gorska služba spasavanja Srbije. Cena individualnog časa u školi skijanja je 2.500 dinara, dok će cena časa za grupe od pet osoba biti 1.200 dinara po osobi.

Ski staza „Crni vrh“ duga je 850 m, sa visinskom razlikom od 180 metara. Poseduje dvosednu žičaru i veštački se osnežava. Staza po međunarodnoj kategorizaciji ima oznaku crvena i namenjena je veštijim skijašima.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here