Home hronika Jednodnevni izletu u Sarajevo u organizaciji Turističke agencije “Rekreativa”Valjevo

Jednodnevni izletu u Sarajevo u organizaciji Turističke agencije “Rekreativa”Valjevo

150
0
SHARE

Turistička organizacija „Rekreativa“,Valjevo u svojoj ponudi pored letovanja, zimovanja  organizuje  i  turistička putovanja.  Jedno od najatraktivnijih je i jednodnevni izlet u Sarajevo u organizaciji ove turističke agencije.  U nedelju 25. avgusta realizovaće se još jedno putovanje u Sarajevo. Cena ovog aranžmana iznosi 3.000 dinara uz posebne pogodnosti odloženog  plaćanja na tri mesečne rate, kako saznajemo iz Rekreative ,Valjevo.

Nesvakidašnja istorija ovog grada, zanimljiva kulturna i verska raznolikost, topao i gostoljubiv narod samo su razlog više da se uputite na ovu turističku destinaciju.

Sarajevo predstavlja savršen spoj između Evrope i Istoka. U njemu možete osetiti duh i uticaje vizantijskog i otomanskog carstva istoka kao i uticaje ugarskog, mletačkog i rimskog carstva.Bogata istorija grada, kao i vekovno graničenje dva velika carstva, dovelo je do mešanja dve vere, zbog čega Sarajevo predstavlja neobičan spoj dve kulture Istoka i Zapada koje se na mnogo načina uklapaju u jednu celinu. Desetominutna šetnja gradom je dovoljna da se vide najznačajnija verska izdanja triju monoteističkih religija sveta (pravoslavni i katoličku crkvu, sinagogu i džamiju).Grad je dovoljno prostran da se ne može upoznati  za jedan dan, a opet savršeno kompaktan da ga pešice možete celog istražiti. Posebnu čar predstavlja šetnja kroz uske ulice Starog grada, čije impozantne fasade sa unikatnim reljefima ostavljaju ljude bez daha. Arhitektura grada predstavlja prelepu mešavinu stilova Evrope i Istoka koji mu oba, na svoj način daju poseban sjaj.

Svaki grad ima specifičan i jedinstven ritam, a u Sarajevu je on lagodan i hedonistički. Stanovnici satima uživaju u baštama kafića i druže se, a ovu naviku vrlo brzo usvoji i svaki novi posetilac koji oduševljeno uživa u svim tradicionalnim specijalitetima i đakonijama koje nigde na svetu nemaju takav ukus kao u ovom gradu. Sarajevo ima neverovatan duh grada koji posetiocima uvek širi ruke dobrodošlice.

Ono što je najveće bogatstvo Sarajeva jesu njegovi žitelji – topli i gostoljubivi, u čijem društvu ćete se osećati kao kod svoje kuće. Jednom kada doživite ovaj grad, vratićete mu se ponovo i nemojte se iznenaditi ukoliko u Sarajevo dođete kao turista, a iz njega odete kao Sarajlija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here