Home sport Valjevski reli

Valjevski reli

343
0
SHARE

Povodom održavanja Valjevskog relija „Memorijal Miodrag File Stojanac“, danas je održana konferencija za novinare na kojoj je bilo reči o organizaciji ove manifestacije. Takmičarski deo relija počinje u nedelju 18. avgusta u 9 časova , dok je je zvanično otvarenje relija predviđeno u  subotu od 19.30 časova ispred Centra za kulturu.

„Posle dugog niza godina, auto – sport se vraća u Valjevo i to u reli disciplini, koja je najgledanija disciplina u Srbiji.  Do sada je prijavljeno 29 učesnika, i to je za ovaj prvi reli i više nego dobro. Očekujemo na startu sigurno oko 25 posada“, rekao je Đorđe Jovančić, predsednik organizacionog odbora.

Predsednik „Avako Racing Team“ Zoran Pivić je istakao da su tereni  Divčibara omiljeni  za vožnju ne samo u Srbiji več i u regionu.

„Ponovo imamo reli u organizaciji domaćih Valjevskih klubova, pod pokroviteljstvom grada Valjeva. Reli je sam po sebi disciplina koja je u organizacionom smislu daleko najteža i najzahtevnija. Odabrali smo dva brzinca, to su delovi zatvorene staze. Prvi brzinski ispit se odvija od Rajkovića, tačnije raskrsnice u centru Rajkovića  do pumpe na Divčibarima. Drugi kreće od  Divčibarskog zamka i završava se kod kafane „Vagon“, rekao je Zoran Pivić.

Zatvaranje javnog saobraćaja je od 7.15 časova u Rajkoviću, a  otvara se u 16 časova. Drugi deo puta od Kaone ka Divčibarama se zatvara u 7.50 ,a otvara se u 16.30. Vozi se po tri puta, što je ukupno šest brzinaca koji zbirno imaju 52,3 kilometra , dok je ukupan reli 187 kilometara.

„Velika čast i zadovoljstvo nam je  da smo uspeli da posle dosta godina vratimo reli u Valjevo i da na ovom reliju imamo 12 posada iz Valjeva, a do pre godinu i po dana nije ni postojao aktivan  klub u Valjevu, naglasio je  predsednik „Avako rally team“, Miroslav Branković i pozvao sve da dođu i podrže ovu manifestaciju.

Po rečima predsednika „Avako reacing team“, auto – sport u Valjevu datira od 60-ih godina prošlog veka. Miodrag File Stojanac spada u generaciju koja je počela da vozi 70-ih godina.

„Posle „Srbija relija“, jedan od najzahtevnijih brzinaca koje mi ovde kod Valjeva možemo da pružimo, jesu Divčibare. Dosta ljudi me je prošle godine pitalo što mi u Valjevu ne pravimo taj reli, zato što svi vole da dođu na Divčibare i da isprobaju  svoje veštine. Ove godine smo uz pomoć grada Valjeva uspeli da organizujemo“ , zaključio je reli vozač Matija Stojanac.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here