Naslovna putovanja VELIKO INTERESOVANJE ZA EGZOTIČNIM DESTINACIJAMA

VELIKO INTERESOVANJE ZA EGZOTIČNIM DESTINACIJAMA

Iako se čini da egzotične destinacije posećuju samo građani sa dubljim džepom, turizmolozi kažu da su aranžmani više nego dostupni, o čemu govori veliko interesovanje za letovanje u Tajlandu, na Maldivima ili za safari na Zanzibaru, i to za kasnu jesen.
Za avgust, kada su egzotične destinacije u pitanju, još je preostalo malo mesta, ali nedovoljno istražene plaže, predeli i gradovi očekuju turiste čitave godine, te su septembar, oktobar i novembar idealni za daleko putovanje.

Široka je paleta egzotičnih destinacija u tropskoj zoni, a prema rečima turizmologa najpopularnije su u jugoistočnoj Aziji, Indonezija, Tajland i ostrva koja pripadaju tom regionu. Takođe, zanimljiva je Afrika i sve je više tura koje posećuju Južnoafričku Republiku ili Keniju, a u pitanju je letnji safari.
– Više puta godišnje se organizuje putovanje na Zanzibar u kombinaciji sa moto-safarijem ili redovnim safarijem. Interesantna je i Tanzanija, kao i uvek aktuelni Maldivi i Sejšeli. Agencije svake godine izbace barem po jednu novu ponudu za mesto koje je bilo manje poznato i tako je sada veoma aktuelan Island, koji nije tropska destinacija, ali se smatra egzotičnom pošto je apsolutno neotkriven i poseban po mnogo čemu, a nazivaju ga zemlja vatre i leda.
Za sve egzotične destinacije popusti mogu biti i do 200 evra, a oni se ostvaruju tako što putnik uplati avans do određenog datuma i uz već određenu akciju cena aranžmana postaje znatno niža.

– Najviše vredi pratiti first minute ponude. Njima se ostvaruje najviše pogodnosti. Takođe značajni su, za sve ponude, popusti za decu do 12 godina. Za deset, 12, 14 i više dana neka od ovih destinacija je čak jeftinija od klasičnog all inclusive odmora u Turskoj i drugim zemljama. Takođe, i novije destinacije kao što su Kina, Japan ili Ekvador mogu biti povoljne.
Savetuju se turisti da na pojedinim egzotičnim destinacijama, kao što su recimo Maldivi, obrate pažnju na ishranu i da se hrane isključivo po preporuci predstavnika agencija ili lokalnih vodiča. Važno je da se u tim zemljama drže pešačkih zona koje vodiči savetuju i da na izlete idu isključivo organizovano. Pošto je reč o manjem poznatim destinacijama, posebno treba voditi računa o bezbednosti i uvek je sigurnije uplatiti uz smeštaj u hotelu barem jedan obrok dnevno.

– Dubai je egzotična destinacija i sada je veoma pristupačan, može se naći aranžman i za 500 do 1.200 evra, u zavisnosti od ponude. Pogotovo se isplati putovati na ove destinacije ako početkom godine rezervišete put za kraj godine. Tada imate dovoljno vremena za isplatu do polaska, a ranim bukingom ostvarićete i pravo na popuste.
Odmor na egzotičnim destinacijama može biti aktivan uz promenu nekoliko prevoznih sredstava, može biti isključivo relaksacija i odmor, a sve aktuelnije su istorijske ture u kombinaciji sa izletima koje najviše odgovoraju osobama avanturističkog duha.

Prethodni tekstBANKARI TVRDE: RAST KREDITA U SRBIJI, ALI I DUGOVA
Sledeći tekstCENE GORIVA NEĆE VIŠE RASTI

POSTAVI ODGOVOR

molimo Vas unesite komentar!
Ovde unesite svoje ime

CAPTCHA