Naslovna sport Vaterpolo klub ,,Capital“ iz Vašingtona na prijemu kod gradonačelnika Valjeva

Vaterpolo klub ,,Capital“ iz Vašingtona na prijemu kod gradonačelnika Valjeva

U Valjevu se od 27. do 29. juna 2017. godine održava Internacionalni vaterpolo turnir ,,Valjevo Srbija 2017“ u organizaciji Vaterpolo kluba ,,Valjevo Gorenje“ koji se plasirao u Super ligu i trenutno je petoplasirani u Srbiji u ovom sportu. Ovaj turnir se održava po treći put u našem gradu. Ove godine se takmiče vaterpolisti 99. godište i mlađi, a pored kluba domaćina, učestvuju srpski vaterpolo klubovi: Šabac, Banja Luka, Novi Sad, kao i Vaterpolo klub ,,Capital“ iz Vašingtona.

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je danas upriličio doček za učesnike ovog turnira u Gradskoj kući, gde je svima, a posebno gostima iz Amerike, poželeo dobrodošlicu i puno uspeha u daljem takmičenju.

Gostima iz Amerike se obratio i predsednik VK ,,Valjevo Gorenje“ dr Zoran Jokić, predstavio klub na čijem je čelu i pozvao ih da učestvuju na turniru i sledeće godine.

,,Došli ste u grad Valjevo čije je ime ukorenjeno u nekoliko legendi, a jedna od njih, koju sam ja izabrao za danas, kaže da je ovo grad valjanih ljudi, ljudi ovorenog uma, srca i duše. Nadam da ste ovih dana u Istraživačkoj stanici ,,Petnica“ i u gradu videli kakav smo mi narod.“

Dr Jokić se posebno zahvalio gradonačelniku Gvozdenoviću i Gradu na podršci koju pružaju ovom valjevskom klubu svih ovih godina kao i svim ljudima koji su učestvovali u organizaciji i realizaciji ovogodišnjeg turnira.

Gosti iz Vašingtona su izrazili veliku zahvalnost gradonačelniku Valjeva i organizatoru turnira što su im ukazali čast prijemom i što su im omogućili da upoznaju Srbiju i Valjevo.

Sa vaterpolistima iz Vašingtona došli su i njihovi roditelji koji takođe učestvuju u programima razgledanja našeg grada.

Prethodni tekstPromocija stvaralaštva Dušana Stojkovića
Sledeći tekstJunska generacija vojnika položila zakletvu

POSTAVI ODGOVOR

molimo Vas unesite komentar!
Ovde unesite svoje ime

CAPTCHA