Naslovna info Junska generacija vojnika položila zakletvu

Junska generacija vojnika položila zakletvu

Gromoglasno „Ja svečano se zaklinjem svojom čašću…!“, orilo se u valjevskoj kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“, danas, 30. juna 2017. godine. Junska generacija vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka broji 201 člana, od kojih su 40 mlade i hrabre devojke.

Novi komandant Zoran Smiljanić otvorio je vojnu svečanost i pozdravio podoficire, vojnike i sve prisutne u ime Drugog centra za obuku ujedno i garnizona Valjevo.

Vojnu svečanost upotpunio je svojim govorom načelnik Generalštaba Vojske Srbije general LJubiša Diković.

„Vojnici čestitam vam na datoj vojničkoj zakletvi. Odavno nisam čuo da se sa toliko snage izgovaraju reči zakletve, a ta snaga je odraz ponosa koji svi osećate. Obavezali ste se pred znamenjem, zastavom Republike Srbije, da ćete braniti i čuvati nezavisnost i teritorijalni integritet naše države, nama jedne i jedine. Vojnička zakletva u Srbiji zauzima istaknuto mesto u sistemu vrednosti našeg naroda.“

Pored mnogobrojnih članova porodica polaganju zakletve prisustvovali su i zamenik komandanta Komande za obuku, general Jelisije Radivojević, načelnik uprave za logistiku brigadni upravnik Željko Ninković, vladika valjevski Milutin, kao i predstavnici lokalne vlasti. U ime gradonačelnika Valjeva, dr Slobodana Gvozdenovića, prisustvovao je pomoćnik gradonačelnika Miroslav Pimić.

Uporedo sa održavanjem svečanog polaganja zakletve u prostoru valjevske kasarne, vršila se i selekcija kandidata za profesionalnu vojnu službu.

Prethodni tekstVaterpolo klub ,,Capital“ iz Vašingtona na prijemu kod gradonačelnika Valjeva
Sledeći tekstKo danas govori istinu

POSTAVI ODGOVOR

molimo Vas unesite komentar!
Ovde unesite svoje ime

CAPTCHA