Home info Valjevska pivara pored valjevskog proizvodiće i jagodinsko pivo

Valjevska pivara pored valjevskog proizvodiće i jagodinsko pivo

273
0
SHARE

Valjevska pivara počela je proizvodnju Jagodinskog piva i ono će najverovatnije od ponedelja biti u prodaji, izjavila je direktorka prodaje Valjevske pivare Nataša Petrović.

Pored proizvodnje, Valjevska pivara obavljaće i distribuciju Jagodinskog piva, a reč je o svetlom pivu u bocama od 0,5 i 0,33 litra.

Valjevska pivara obavljaće, pored proizvodnje, i distribuciju jagodinskog piva, prenosi portal CentralMedia.rs. Reč je o svetlom pivu u bocama od 0,5 i 0,33 litra.

Preduzeće Brauerei Group iz Beograda, osnovano u decembru 2018, kupilo je “Valjevsku pivaru” u januaru ove godine po ceni od preko 3,5 miliona evra.

Osnivači beogradske firme registrovane početkom decembra prošle godine za proizvodnju piva su Živojin Jovanović i Miloje Blizanjac, iz Trlića kod Uba, i Zoran Kostić iz Brzeća kod Brusa. Jovanović je direktor uspešne Zemljoradničke zadruge “Trlić”, a Kostić prvi čovek firme “Brzmin” iz Brzeća.

Jagodinska pivara početkom godine je prodata iz stečaja za 50 miliona dinara jagodinskoj kompaniji XTRADE. Bilo je nezvaničnih najava da će proizvodnja biti obnovljena posle dve godine od prestanka, međutim, očigledno je da je to uslovljavalo velika ulaganja, jer je reč o muzejskoj tehnologiji sa početka prošlog veka, što podrazumeva i visoke troškove.

Nije poznato da li je kupac Jagodinske pivare prodao brend Jagodinsko pivo Valjevskoj pivari ili ugovoren uslužni posao.

Jagodinska pivara osnovana je 1852. godine i predstavlja jednu od najstarijih fabrika u Jagodini.

Izvor: Agencije

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here