Naslovna info U novim klupama od septembra

U novim klupama od septembra

Posle 17 godina gradnje, i više puta najavljivanog i otkazivanog otvaranja, konačno će, na jesen, u Šestoj osnovnoj školi u Brđanima, u gradu na Kolubari, početi nastava. Do sada, u gradnju je uloženo oko 300 miliona dinara, ali će ukupna cifra biti poznata kada svi radovi budu završeni, nabavljena je i oprema za novu školu, za koju su sredstva obezbedili Ministarstvo prosvete i lokalna samouprava.

Grad je izdvojio i dodatnih 10 miliona dinara za naknadne manje radove, koji će tokom leta biti završeni. Useljavanje škole planirano je za naredni mesec, a da tehnički prijem bude okončan do kraja avgusta. Radovi su počeli 2000, ali su prekinuti 2003. godine, i za to vreme uloženo je 50 miliona dinara. U izgradnju u 2009. i 2010. godini investirano je oko 147 miliona dinara. Od toga, 118 miliona dinara obezbedio je grad Valjevo, a 28 miliona dinara Ministarstvo prosvete.

– Za vreme gradnje škole zakon se čak 18 puta menjao, pa je dokumentacija morala da se prilagođava – objašnjava zamenik gradonačelnika Valjeva Dragan Jeremić. – Kako bi svi nedostaci bili otklonjeni, grad je pre izvesnog vremena formirao posebnu komisiju. Raspisan je i tender za otklanjanje tih sitnih nedostataka.

 

Prethodni tekstNovi član Udruženja književnika Srbije – Radmila Bogojević
Sledeći tekstMladić pao sa šestog sprata zgrade

POSTAVI ODGOVOR

molimo Vas unesite komentar!
Ovde unesite svoje ime

CAPTCHA