Naslovna kultura U Modernoj galeriji Valjevo izložba crteža Dragoslava Živkovića

U Modernoj galeriji Valjevo izložba crteža Dragoslava Živkovića

250
0

U Modernoj galeriji Valjevo u subotu 21.maja 2022.godine u 12 časova biće otvorena izložba crteža Dragoslava Živkovića „Ljudi (od) senke” .

Ova izložba je odličan primer saradnje Moderne galerije Valjevo sa umetnikom, drugim institucijama, konkretno Zavičajnim muzejom u Knjaževcu, privatnim kolekcionarima i kolegama istoričarima umetnosti na kreiranju i ostvarenju ovako velike ideje i izložbe.

Otvaranju izložbe, pored umetnika, prisustvovaće i muzejska savetnica Zavičajnog muzeja u Knjaževcu, i ovogodišnja dobitnica ICOM-ove nagrade za muzejskog stručnjaka, Milena Milošević Micić a izložbu će otvoriti autorka teksta u katalogu, po kome je izložba i dobila naziv, kustos Ana Samardžić.

Dragoslav Živković drugi put samostalno izlaže u Modernoj galeriji Valjevo. Prva izložba je bila retrospektivnog tipa pod nazivom „Izbor iz dela” 2006.godine.  Pored toga je učestvovao u nekoliko kolektivnih izložbi i jedno od naših najvrednijih dela, crtež „Pigmalion” koji je poklonio Modernoj galeriji Valjevo, uvek je bio deo svih gostujućih izložbi iz naše kolekcije.

POSTAVI ODGOVOR

molimo Vas unesite komentar!
Ovde unesite svoje ime