Naslovna va014info U centru Lajkovca izgrađen parking sa 100 mesta

U centru Lajkovca izgrađen parking sa 100 mesta

U centru Lajkovca, ispred nekadašnjeg silosa i pored autobuske stanice, privodi se kraju izgradnja javnog parkinga sa 100 mesta. Na jesen će biti urađena fasada silosa, koji je u vlasništvu opštine, čime će napokon biti uređen ovaj zapušteni prostor u centru kolubarske varoši. Izgradnja ovog parkinga, kao i narednog u staroj Koloniji (blizu hotela Lajkovac), stvoriće uslove za regulisanja parkiranja u centru grada.

– Svesni činjenice da imamo nesavesnih vozača, koji parkiraju automobile gde god stignu, razmišljamo da, kao i druge opštine u Kolubarskom okrugu, uvedemo sistem naplate parkiranja. Pre toga moramo uraditi elaborat parkiranja za naseljeno mesto Lajkovac, a planiramo i nova parking mesta, prvenstveno na prostoru bivše Kolonije za šta je urađen projekat. Od 2016. godine stalno nešto radimo  u centru, kako bismo ga oplemenili: od rekonstrukcije šetališne zone u ulici Vojvode Mišića, izmeštanja Zelene pijace i izgradnje dečijeg parka na tom mestu, fontane i trga ispred zgrade Opštine, do izgradnje parkinga na ovoj lokaciji. Želja nam je da izmestimo autobusku stanicu i  tu uradimo kružni tok – rekao je predsednik opštine Andrija Živković prilikom obilaska parkinga.

Uređenje parkinga ispred silosa je dugo odlagano, jer je bilo potrebno dobiti saglasnosti i ispuniti posebne uslove javnih preduzeća „Železnice Srbije“ i „Putevi Srbije“. Pokazalo se da je bilo neophodno izmestiti kilometar železničkih kablova kako bi bili započeti radovi za parking. Zatim je urađena kišna i fekalna kanalizacija, nova rasveta, behaton staze, drvoredi i na kraju asfalt.

Površina parkinga je oko 4000 kvadrata, a vrednost investicije oko 30 miliona dinara sa PDV-om. Izvođač radova je Preduzeće za puteve „Valjevo“.

Prethodni tekstPlivanje za Časni krst održano u Valjevu
Sledeći tekstInformacije iz Zimske službe

POSTAVI ODGOVOR

molimo Vas unesite komentar!
Ovde unesite svoje ime

CAPTCHA