Home kultura Turneja filmskog festvala Slobodna zona 17. juna u Bioskopu 85

Turneja filmskog festvala Slobodna zona 17. juna u Bioskopu 85

82
0
SHARE
  1. Turneja filmskog festvala Slobodna zona je 17. juna u Valjevu u Bioskopu 85.

Filmski festival ”Slobodan zona” organizovan od sredine aprila do kraja juna u preko 50 gradova i mesta u Srbiji. Tokom dva i po meseca publika iz svih krajeva zemlje imaće priliku da potpuno besplatno pogleda najbolje filmove za koje se tokom 14. izdanja festival Slobodna zona koji je u novembru održan u Beogradu, Novom Sadu i Nišu tražila karta više.

NAJBOLJI ORTACI  od 17.00 h

  1. Toby MacDonald, Velika Britanija 2018.

https://www.youtube.com/watch?v=ZjTC94xLTwk

Idealan za mlađu publiku (12+), ali i za odrasle jeste film Najbolji ortaci o Ambersonu koji pomaže najpopularnijem dečaku u školi da osvoji ćerku novog profesora francuskog jezika.

Ideja Turneje Slobodne zone jeste decentralizacija kulture i želja da se ekskluzivan filmski sadržaj učini dostupnim publici u većim gradovima, ali i manjim mestima u kojima bioskopi ne postoje, a kulturna dešavanja su retkost.

LETO  od 19:00 h

  1. Kirill Serebrennikov, Rusija, Francuska 2018.

https://www.youtube.com/watch?v=XSTvXLqHiVU

Predvodnik ovogodišnjeg izbora, koji će tokom aprila, maja i juna obići Srbiju, je film Leto koji je svečano otvorio novembarski festival u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. U pitanju je igrano ostvarenje o ruskom novom talasu koje oslikava ljubav, bunt i rokenrol u Lenjingradu osamdesetih.

TRANZIT  od 21:00 h

  1. Christian Petzold, Nemačka, Francuska 2018.

https://www.youtube.com/watch?v=oOTZiS2erb4

 Još jedan svetski hit koji Turneja donosi, a koji fimska kritika naziva “novom Kazablankom” jeste film Tranzit najpoznatiijeg nemačkog reditelja Kristijana Pecolda, o izbeglici iz Nemačke koja preuzima identitet ubijenog francuskog pisca i pokušava da pronađe njegovu ženu.

  1. Turneja, organizuje se u saradnji sa lokalnim organizatorima, u bioskopima, domovima kulture, kulturnim centrima, školama, galerijama, nevladinim organizacijama.

Ideja Turneje Slobodne zone jeste decentralizacija kulture i želja da se ekskluzivan filmski sadržaj učini dostupnim publici u većim gradovima, ali i manjim mestima u kojima bioskopi ne postoje, a kulturna dešavanja su retkost.

Mesta i gradovi koje će Turneja posetiti su: Negotin, Vrnjačka Banja, Pančevo, Zrenjanin, Čačak, Prijepolje, Lazarevac, Jagodina, Vranje, Leskovac, Bečej, Kanjiža, Petrovac na Mlavi, Aranđelovac, Subotica, Sremska Mitrovica, Ruma, Kraljevo, Šabac, Smederevo, Krupanj, Zaječar, Obrenovac, Ivanjica, Vršac, Loznica Bajina Bašta, Inđija, Užice, Mokrin, Kruševac, Bačka Palanka, Novi Bečej, Ruski Krstur, Mionica, Dimitrovgrad, Sjenica, Novi Pazar, Žabalj, Gornji Milanovac, Požega, Sombor, Irig, Paraćin, Prokuplje, Valjevo, Odžaci, Požarevac, Mladenovac, Bor, Kragujevac td.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here