Naslovna va014info PRAZNIK CVEĆA U APRILU

PRAZNIK CVEĆA U APRILU

Izložba cveća i sadnog materijala biće priređena prvi put u Valjevu ovog proleća u oranizaciji JP “Agrorazvoj-valjevske doline” od 21. do 23. aprila. Izložbeni prostor za ovaj sajam cveća biće u delu Parka “Jadar” tokom vikenda, kada su i najčešće posete parkovima. Zamisao o redovnoj godišnjoj izložbi cveća potekla je od Snežane Birčanin, stručne saradnice za ruralni razvoj u JP “Agrorazvoj”.
” Ideja je da izložba pod nazivom “Moja bašta, moja mašta” bude u parku, kako bismo vizuelno spojili cveće i parkovsko zelenilo. Ovo je nešto novo u Valjevu i planiramo da i ubuduće u sličnom terminu organizujemo susrete uzgajivača i ljubitelja cveća. Predvideli smo da ovaj put predstavimo 15 do 20 cvećara i uzgajivača cveća iz Valjeva, ali mogu da se uključe i rasadničari iz Kolubarskog okruga. Učečće na izložbi je besplatno. Za sve izlagače obezbedićemo paviljone površine do tri kvadratna metra radi zaštite od sunca. Pored cveća na izložbi biće zastupljeni i proizvođači dvorišnih dekoracija, saksija, drvenih i gipsanih figura. Biće ponuđena i baštenska oprema kao i sredstva za prihranu biljaka da, kad već dođete, možete sve da pazarite na jednom mestu. Podrazumeva se da je izložba prodajna, ali “Agrorazvoj” ne određuje cene, već samo predstavlja uzgajivače cveća i sadnog materijala. Za njih je to prilika da zarade, a za nas da građanima priuštimo nešto novo, lepo i korisno.”-kaže Snežana Birčanin.
Po njenim rečima, u planu je da, uz izložbu, bude organizovana i likovna radionica za decu.
” Školica crtanja biće neki vid razonode za decu, čiji roditelji razgledaju cveće. Postavićemo nekoliko stolova sa priborom za crtanje a biće tu i nastavnik likovnog vaspitanja da ih uputi u crtačke veštine.. Deca će da crtaju cveće, ili ono šta žele, pa ćemo prirediti  i malu izložbu tih radova. Cilj nam je da se svi dobro zabave.”
Snežana Birčanin poziva sve cvećare i uzgajivače cveća i sadnog materijala iz Valjeva i Kolubarskog okruga da se prijave za učešće na aprilskoj  izložbi. Do sada se javilo deset uzgajivača, a ima vremena da ih se još više uključi. Građani Valjeva biće prvi put u prilici da uživaju u svojevrsnom “prazniku cveća”, a u “Agrorazvoju” su voljni da ova izložba vremenom postane tradicionalna.
Izložba cveća i sadnog materijala je od 21. do 23. aprila u Parku “Jadar”.
/redakcija/
Prethodni tekstMI GRADIMO, Socijalistička partija Srbije sa opozicionim saradnicima obmanjuje građane Valjeva
Sledeći tekstObeležen Praznik grada Valjeva – 20. mart

POSTAVI ODGOVOR

molimo Vas unesite komentar!
Ovde unesite svoje ime

CAPTCHA