Home info POTPISIVANJE UGOVORA O DODELI SUBVENCIJA U OSEČINI

POTPISIVANJE UGOVORA O DODELI SUBVENCIJA U OSEČINI

37
0
SHARE

U okviru Programa mera za sprovođenje poljoprivredne politike i ruralnog razvoja opštine, budžetom opštine Osečina za 2020. godinu,  opredeljena su sredstva za subvencionisanje nabavke umatičenih priplodnih grla jagnjadi i jaradi.

 

Ugovor o dodeli bespovratnih sredstava  potpisao je predsednik opštine Osečina Nikola Tomić i korisnici sredstava, poljoprivrednici sa teritorije opštine Osečina. Potpisano je 53  ugovora o dodeli subvencija za nabavku  835  grla priplodnih jagnjadi i  47 grla jaradi.  Ukupna vrednost subvencije je 3.700.000,00 dinara. Planirano je subvencionisanje 50% od nabavne cene, ugovorom je definisano subvencionisanje 23% od ukupne cene kako bi svi zainteresovani poljoprivrednici ostvarili pravo na dodelu sredstava.

 

Unapređenje i razvoj stočarstva na nivou opštine, samo je jedna od mera kojom lokalna samouprava podstiče razvoj poljoprivrede i stvaranje  uslova za lakši opstanak naših sugrađana na selu. Veoma je važno da  pomoć i savet za  podnošenja potrebne dokumentacije zainteresovani poljoprivrednici mogu dobiti u poljoprivrednoj službi opštine Osečina. – istakao je predsednik opštine Nikola Tomić.  U razgovoru sa vlasnicima poljoprivrednih gazdinstava istaknuti su problemi sa kojima se susreću, kao i predlozi i planovi za razvoj stočarstva i poljoprivrede u celini.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here