Naslovna kultura Potpisan protokol o saradnji biblioteka iz Trebinja i Valjeva

Potpisan protokol o saradnji biblioteka iz Trebinja i Valjeva

346
0

Na manifestaciji u Trebinju, juče je svečano otvorena letnja turistička sezona na kojoj su predstavnici Turističke organizacije Valjevo i grada Valjevo zajedno sa Narodnim muzejom Valjevo, Matičnom bibliotekom “Ljubomir Nenadović”, Udruzenjem “Ars Nova”, Udruženjem za negovanje tradicije i kulture valjevskog kraja, KUD “Izvor”, Moderne galerije “Ljuba Popović” , Istraživačke stanice Petnica, preduzećem “Antikor” i Muzičke škole Živorad Grbić, predstavili bogatu istoriju, tradiciju i kulturu grada Valjeva.
Predstavnici Matične biblioteke „Ljubomir Nenadović“ iz Valjeva i Javne ustanove Narodna biblioteka Trebinje potpisali su Protokol o saradnji.
Izražavajuži zadovoljstvo povodom potpisivanja protokola o saradnji, direktor Matične biblioteke „Ljubomir Nenadović“ Valjevo Violeta Milošević naglasila je da će ovaj protokol biti prvi korak o daljem kulturnom povezivanju dva značajna centra kulture srpskih prostora.
“Cijeneći značaj zajedničkog delovanja u oblasti kulture i obrazovanja na razvoj bibliotečko-informacione delatnosti, ove dvije biblioteke ubuduće će jačati saradnju između dvije ustanove u oblastima zajedničkog interesovanja koji je prepoznat, a naročito u oblasti kulture, obrazovanja, cjeloživotnog učenja, popularizacije knjige i čitanja, izdavaštva i promocije visokih umjetničkih dometa”, rekla je direktor Narodne biblioteke Trebinje Milosava Supić Vuković.
Uoči svečanosti potpisivanja protokola otvorena je izložba Matične biblioteke „Ljubomir Nenadović” Valjevo „Slike grada 365“ koje predstavljaju dokumentarno svedočanstvo o događajima i ljudima koji su obeležili 2021. godinu, uz nameru da sačuvaju sadašnjost foto beleškama ljudi, događaja, arhitekture i lokaliteta iz Valjeva i okoline.

Izvor:Odgovor.rs

POSTAVI ODGOVOR

molimo Vas unesite komentar!
Ovde unesite svoje ime