Naslovna va014info PONOVO USPOSTAVLJEN SAOBRAĆAJ NA DELU BARSKE PRUGE: Pokidana kontaktna mreža u dužini...

PONOVO USPOSTAVLJEN SAOBRAĆAJ NA DELU BARSKE PRUGE: Pokidana kontaktna mreža u dužini od 700 m

49
0

ŽELEZNIČKI saobraćaj na delu pruge Beograd-Bar između stanica Divci i Slovac, gde je jutros došlo do nezgode u kojoj nije bilo povređenih, ponovo je uspostavljen u 15.55 sati, saopšteno je iz Infrastruktura železnice Srbije.

Na ovom delu barske pruge saobraćaj vozova bio je u prekidu od jutros u 6.24 sati, kada je došlo do kidanja vodova kontaktne mreže.

Stručne službe Infrastrukture železnice Srbije tokom današnjeg dana popravile su i osposobile za saobraćaj železničku infrastrukturu u dužini od oko 700 metara, odnosno deset raspona i nekoliko stubova kontaktne mreže, koliko je jutros bilo oštećeno na ovoj deonici.

Železnički saobraćaj trenutno se odvija sa dizel lokomotivama, a brzina vozova na ovom delu pruge iznosi 20 km/sat, dok se ne otklone sve posledice jutrošnjeg događaja.

Železnička komisija veoma detaljno istražuje kako je jutros došlo do kidanja kontaktne mreže i utvrdiće uzroke ovog događaja.

Do nezgode je došlo jutros na vozu iz Bara za Beograd, kada je zbog kidanja kontaktne mreže polomljen određeni broj stakala na vagonima voza.

Povređenih nije bilo, a zbog prekida saobraćaja između stanica Slovac i Divci, “Srbija Voz” je tokom dana organizovao na ovoj deonici autobuski prevoz putnika.

Izvor:Tanjug/Novosti

POSTAVI ODGOVOR

molimo Vas unesite komentar!
Ovde unesite svoje ime

CAPTCHA