Home info Podela sadnica u okviru akcije „Posadi svoj hlad“

Podela sadnica u okviru akcije „Posadi svoj hlad“

43
0
SHARE

U okviru akcije „Posadi svoj hlad“, ispred zgrade Gradske uprave Valjeva, građanima su danas besplatno podeljene sadnice belog jasena. Akciju je realizovala Gradska uprava Valjevo, a interesovanje građana je bilo veliko i sadnice su brzo podeljene.

Olga Janković, pejzažni arhitekta u Gradskoj upravi je istakla da se Gradska uprava angažovala da učestvuje u ovom konkursu, tako što su prijavom za ovu akciju na kojoj je učestvovao veliki broj opština i gradova u Republici Srbiji, dobili za sadnju 100 prolećnih sadnica.

U ovoj akciji su podeljene dvogodišnje sadnice belog jasena, sa uputstvom za sadnju. Svaka sadnica sadrži logo sponzora, kao i QR kod preko kojeg mogu da se registruju i prate dalja uputstva svi koji su danas dobili sadnice.

„Veoma smo zahvalni, pošto se borimo protiv aerozagađenja i učestvujemo u svim mogućim akcijama, kako bi pomogli našem gradu da se izbori sa tim problemom. Takođe smo učestvovali i u projektu „Pošumljavanje grada Valjeva“ gde smo dobili četiri miliona dinara od Ministarstva zaštite životne sredine i gde ćemo na jesen pošumiti grad Valjevo sa većim i kvalitetnim sadnicama“,rekla je Olga Janković i najavila još jednu jesenju akciju sadnje sa većim brojem sadnica.

Akciju „Posadi svoj hlad“ organizuje nevladina organizacija  „Zeleni razvojni centar“ iz Sremske Mitrovice i do sada su po Srbiji podelili oko 60.000 sadnica.  Kako kažu iz ove organizacije, akcija nije samo ekološka, usmerena ka borbi protiv klimatskih promena, već je i akcija koja ima zdravstvenu funkciju, jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator. Iz ove organizacije su poručili da drveće sadimo u gradovima, zato što tamo i živimo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here