Naslovna info „Ovčarska izložba“ u Pričeviću

„Ovčarska izložba“ u Pričeviću

U nedelju 16. septembra u 12 časova održaće se 13. po redu „Ovčarska izložba“ u Pričeviću.
Preduzeće „Agrorazvoj-Valjevske doline“ iz sredstava Programa podsticaja poljoprivrede grada Valjeva za 2018. godinu organizuje ovčarsku izložbu u Pričeviću. Poljoprivredna i savetodavna stručna služba Valjevo je u okviru svoje nadležnosti za ovu 13. tradicionalnu izložbu ovaca sjeničke rase obišla celokupan teren Kolubarskog regiona i zajedno sa osnovnim odgajivačkim organizacijama odabrala 35 najboljih odgajivača sa oko 300 najreprezentativnijih grla ovaca sjeničke rase na ovom prostoru.

Pored ovčarske izložbe u saradnji sa MZ Pričević biće organizovan „Festival jagnjećeg pečenja“ sa oko 55 učesnika i takmičenje u pripremi gulaša od jagnjećeg mesa.
Dajući podršku manifestacijama ovog karaktera Turistička organizacija Valjevo najavljuje aktivno učešće oko 30 izlagača prodajne izložbe sa proizvodima domaće radinosti i zimnice.

U okviru ove manifestacije je i Medicinsko selo. Meštani će moći da urade preglede kod lekara opšte medicine, kardiologa, otorinolaringologa, kao i ultrazvučne preglede. Polivalentna patronažna služba vršiće kontrolu glikemije. Svi pregledi su besplatni za osigurano i za neosigurano stanovništvo.

Prethodni tekstEkološka kampanja „Očistimo svet “u parku na Jadru
Sledeći tekst“Ljubini dani” u Brankovini

POSTAVI ODGOVOR

molimo Vas unesite komentar!
Ovde unesite svoje ime

CAPTCHA