Naslovna info Odluke o budžetu grada Valjeva na šesnaestoj sednici Gradskog veća

Odluke o budžetu grada Valjeva na šesnaestoj sednici Gradskog veća

Danas je održana šesnaesta sednica Gradskog veća na kojoj je utvrđen predlog odluke o budžetu grada Valjeva za 2017. godinu.

Odlukom o budžetu grada Valjeva za 2017.godinu planirani su prihodi i primanja sa neraspoređenim viškom prihoda iz ranijih godina u iznosu 2.941.500.000 dinara i 224.671.200 dinara prihoda iz ostalih izvora. Najveći deo prihoda planiran je od poreza na dohodak, dobit i kapitalnu dobit u iznosu od 1.218.300.000 dinara. Ova grupa prihoda spada u prihode od ustupljenih poreza  čija raspodela je regulisana Zakonom o finansiranju lokalne samouprave.

foto:Z.Boskovic sednica veca 18.12.2016
foto:Z.Boskovic sednica veca 18.12.2016

Porez na imovinu je planiran u iznosu od 469.500.000 dinara. Zbog većeg obuhvata poreskih obveznika i terenske kontrole podataka iz poreskih prijava očekuje se povećanje prihoda po osnovu poreza na imovinu. Porezi na dobra i usluge planirani su u iznosu od 101.850.000 dinara.

Odlukom o budžetu grada Valjeva za 2017. Godinu planirani su rashodi i izdaci u iznosu od 2.941.500.000 dinara, kao i 224.671.200 dinara rashoda i izdataka iz drugih izvora

Planirana masa sredstava za plate po ovoj odluci je projektovana u skladu sa Uputstvom za pripremu Odluke o budžetu lokalne vlasti za  2017. godinu i projekcijama  za  2018. i 2019.godinu , koje je doneo ministar nadležan za poslove finansija.

Član Gradskog veća Borisav Radojčić, istakao  je da su preneta  sredstva iz prethodne godine 13.6%, i da je bolje da imamo  suficit ako je rezultat kapitalnih investicija za dobrobit građana. Industrijska zona i put M4 su glavnI kapitalni projekti  u  ovom budžetu jer će dovesti strane investitore.

foto:Z.Boskovic sednica veca 18.12.2016
foto:Z.Boskovic sednica veca 18.12.2016

„Одвојићемо значајна средства за Индустријску зону, увидели smo да поред неких инфраструктурних пројеката морамо улагати у нова радна места. Sve што је премијер Владе Републике Србије Александар Вучић рекао приликом посете Горењу, доласком једне фабрике за прераду воћа и поврћа у Ваљево, где страни инвеститор има интереса да улаже у овај крај. Gрада Крагујевца који се ових дана задужио за 23 милиона евра што је највеће задужење у историји Града и хоћу да naglasim да ми немамо такав проблем. Bуџетом смо предвидели неке ствари које до сада нису наишле на довољно пажње претходних градских власти. A to se odnosi на издвајања средстава за спорт, реновираћемо фудбалски стадион на Пећини, издвојићемо средства за реконструкцију Стрелишта, а кренућемо и у пројекат реализације професионалног позоришта у Ваљеву“, rekao је на данашњој седници градоначелник града Ваљева др Слободан Гвозденовић.

Za finansiranje izgradnje, održavanja i uređenja komunalne infrastrukture opredeljena su ukupna sredstva od 759.535.000 dinara, koja su obezbeđena Odlukom o budžetu grada Valjeva za 2017. godinu.

Doneta je odluka o postupku i načinu rešavanja zahteva građana za naknadu štete nastale usled ujeda pasa lutalica.Polazeći od iskustva Komisije za utvrđivannje osnova i visine naknade štete nastale usled ujeda pasa lutalica i nadležnog odeljenja za inspekcijske poslove u primeni dosadašnje odluke koja reguliše naknadu štete pripremljena je nova odluka sa ciljem unapređenja efikasnosti u rešavanju zahteva građana za naknadu štete, kao i veća kontrola opravdanosti istih.

Utvrđen je predlog Plana generalne regulacije „Sever“, kao i Odluke o izmenama Odluke o radnom vremenu, javnim parkiralištima, a utvrđen je i predlog Odluke o dopuni Lokalnog akcionog plana za obrazovanje Roma u Valjevu.

Prethodni tekstNovogodišnja čarolija u Valjevu
Sledeći tekstSUTRA JE SVETI NIKOLA ÄŒUDOTVORAC

POSTAVI ODGOVOR

molimo Vas unesite komentar!
Ovde unesite svoje ime

CAPTCHA