Naslovna info Obeležena petnaestogodišnjica rada Udruženje penzionera unutrašnjih poslova Valjevo

Obeležena petnaestogodišnjica rada Udruženje penzionera unutrašnjih poslova Valjevo

Udruženje penzionera unutrašnjih poslova Valjeva održalo je svečanu sednicu povodom petnaestogodišnjice postojanja i uspešnog rada, kojoj su prisustvovali predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Asocijacije udruženja penzionera unutrašnjih poslova, grada Valjeva, opštine Lajkovac i mnogi drugi.

U uvodnom govoru, predsednik Udruženja penzionera unutrašnjih poslova Valjeva Vladislav Milivojević, istakao je da je 15 godina postojanja za jedno udruženje značajan jubilej, jer govori o kontinuitetu postojanja i uspešnog delovanja o čemu svedoče rezultati rada. „Udruženje penzionera unutrašnjih poslova Valjeva jedna je od prvih organizacija penzionera unutrašnjih poslova u Republici Srbiji, a istovremeno to je i udruženje koje je jedno od najaktivnijih i okuplja veliki broj članova i ima podružnice u svih šest lokalnih samouprava Kolubarskog okruga. Udruženje ima odličnu saradnju sa Policijskom upravom Valjevo. Članovi udruženja su dobrovoljni davaoci krvi, rešavaju životne probleme svojih članova, organizuju obilazak obolelih i starih, organizuju pružanje materijalne pomoći“, rekao je predsednik Milivojević i naglasio da je ovo udruženje bilo među inicijatorima i osnivačima Asocijacije penzionera unutrašnjih poslova Srbije.

Na svečanoj sednici urućena su priznanja i povelje organizacijama i pojedincima koji su doprineli uspešnom radu Udruženja.

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović istakao je ovom prilikom važnost i značaj posla kojim su se tokom svoje dugogodišnje karijere bavili članovi Udruženja. „ Hvala što ste došli dragi prijatelji i dragi gosti i ugodno se osećajte u našem gradu. Na samom početku želim vam dobro zdravlje i dugu penziju. Valjevo je jedan grad koji apsolutno podržava jednu ovakvu organizaciju i sve vaše manifestacije. Vi ste obavljali u proteklom periodu jedan odgovoran i težak posao, koji najbolje moja generacija zna i koji je garantovao srećno i bezbrižno detinjstvo i mladost. Vaš doprinos je bio nemerljiv u očuvanju stabilnosti i bezbednosti države“, istakao je gradonačelnik dr Gvozdenović zahvalivši se na uručenom priznanju.

Dr Andrej Savić, predsednik Asocijacije udruženja penzionera unutrašnjih poslova Srbije zahvalio se na na dobijanju povelje i istakao da je Udruženje iz Valjeva  jedno od najaktivnijih članica.“ Ovaj jubilarni skup sa puno zahvalnica i priznanja govori o jednom obrascu kako treba da funkcionišei i da se organizuje jedno ovakvo udruženje. Mi poslednjih godina u Valjevu organizujemo centralne republičke manifestacije, okupljamo predstavnike svih udruženja od Subotice do Vranja, tako da krajem septembra se okupi oko 200 do 300 ljudi što ima značaj nacionalne manifestacije“, rekao je dr Savić.

Nakon dodeljenih ovogodišnjih priznanja, zahvalnica i diploma prikazan je dokumentarni film povodom 15 godina uspešnog postojanja i rada ovog udruženja.

www.valjevo.rs

Prethodni tekstPočela druga faza ozakonjenja
Sledeći tekstIzložba slika akademika Ljube Popovića

POSTAVI ODGOVOR

molimo Vas unesite komentar!
Ovde unesite svoje ime

CAPTCHA