Home info Nastavak radova na dogradnji hale Sportskog centra Osečina

Nastavak radova na dogradnji hale Sportskog centra Osečina

46
0
SHARE

Opština Osečina je učestvovala na Javnom pozivu, koji je objavilo Ministarstvo pravde, projektom „Nastavak radova na dogradnji hale Sportskog centra Osečina- druga faza“, na osnovu koga su i odobrena sredstva.

Na osnovu rezultata konkursa najveći deo sredstava je namenjen za pružanje usluga zdravstvene zaštite i obrazovanja, a manji za unapređenje javnog interesa.

Po rečima predsednika opštine Nikole Tomića, krajem prošle godine su izdvojena značajna sredstva iz budžeta opštine za nastavak radova na Sportskom centru koji su započeti pre dve godine.

„Oblast fizičke kulture, stvaranje uslova i povećanje kapaciteta za bavljenje dece i odraslih sportom, svakako je važan segment koji unapređujemo. Ustanova u kojoj se realizuju aktivnosti dece predškolskog, osnovnoškolskog i srdnjoškolskog uzrasta, kao i brojne aktivnosti mladih, sportista i rekreativaca, mora zadovoljavati savremene standarde, prostorne i funkcionalne, koji su određeni projektom. Novi deo objekta izgrađen je u tri nivoa, što će unaprediti uslove rada i povećati mogućnost uporednog održavanja aktivnosti. Prvi nivo je planiran za svlačionice, drugi nivo za fitnes salu, dok će na trećem nivou biti smeštajni prostor, sobe za boravak dece i sportista.

Sportski centar je važan resurs u našoj opštini i od vitalnog je značaja ne samo za rast dece i razvoj omladine, rekreacije odraslih, već svih građana i posetilaca iz okruga. Dobijena sredstva će biti dovoljna za završetak druge faze radova, unutrašnje uređenje zidne i podne obloge, čelične konstrukcije, izolaterske i limarske radove.

Završetkom radova na hali imaćemo jednu kompletnu celinu, jedan kompleks u kome je moguće realizovati brojne sadržaje tokom cele godine“, izjavio je predsednik Tomić.

Uslovi bazena, hale i smeštajnog objekta Sportskog centra unapređivaće se i u narednom periodu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here