Home info Nagrade grada Valjeva za 2019. godinu

Nagrade grada Valjeva za 2019. godinu

60
0
SHARE

Na gradskom sajtu objavljeno je obaveštenje vezano za dodelu nagrada grada Valjeva koja se dodeljuje svake godine povodom proslave praznika grada Valjeva, 20. marta.

Nagrada grada se dodeljuje o oblasti privrede, poljoprivrede, obrazovanja i vaspitanja, oblast stvaralaštva i postignuća učenika i studenata, oblast nauke, inovacija i pronalazaštva, urbanizam i arhitektura, zaštita životne sredine, medicina i briga o zdravlju, socijalna zaštita i humanitarni rad, oblast humanosti, umetnost i kultura, čuvanje i negovanje tradicije valjevskog kraja, informisanje i društveno angažovanje i oblast sporta. U jednoj godini dodeljuje se najviše 14 nagrada i to po jedna nagrada za svaku oblast.
Pored navedenih nagrada, može se dodeliti i specijalna nagrada za životno delo, humanitarni rad i briga o ljudima i za afirmaciju grada. U jednoj godini dodeljuju se najviše dve specijalne nagrade.

Nagrada se može dodeliti i posthumno pojedincima za delo ili postignuće koje je postalo dostupno javnosti u periodu od 1. januara do 31. decembra godine koja prethodi godini u kojoj se nagrada dodeljuje i koji su preminuli u toj godini.

Pravo predlaganja kandidata imaju pravna i fizička lica. Predlog se dostavlja u pisanoj formi sa obrazloženjem i sadrži podatke o kandidatu i delu ili rezultatu, kao i naznaku oblasti za koju se kandidat predlaže. Predlozi za dodelu nagrade grada Valjeva dostavljaju se Komisiji za dodelu nagrade preko pisarnice Gradske uprave.

Rok za podnošenje predloga je 14. 02. 2020. godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here