Home info Izgradnja puta za povezivanje Valjeva sa “Milošem Velikim” počinje u martu

Izgradnja puta za povezivanje Valjeva sa “Milošem Velikim” počinje u martu

74
0
SHARE

Izgradnja autoputa koji će povezati Valjevo sa autoputem Miloš Veliki počinje u martu, rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. Najavila je i početak izgradnje koridora Fruška gora, vrednog 600 miliona evra.Takođe ćemo kompletirati dokumentaciju za novi autoput Vožd Karađorđe, kao i dokumentaciju za železnicu Niš-Preševo. Pored toga, počeće izgradnja brze linije od Novog Sada do Subotice, kao i rekonstrukcija trake od Valjeva do granice sa Crnom Gorom – rekla je Mihajlović, kako se navodi na sajtu ministarstva.

Ministar je podsetio da se već izvode radovi na deonici Miloša Velikog od Čačka do Požege, kao i na Moravskom koridoru, a da će dokumentacija za deo od Požege do Boljara biti gotova ove godine.
“Sama dokumentacija za Požegu-Boljare košta 50 miliona EUR, a kada bude gotova, razgovaraćemo o načinima finansiranja, jer će ovaj deo koštati otprilike dve milijarde EUR. Takođe, u naredne tri godine ćemo rehabilitovati 5.000 regionalnih i lokalnih puteva” rekla je Mihajlovićeva.

 

Izvor:kamatica.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here