Naslovna va014info Litija sa moštima Svetog Vladike Nikolaja

Litija sa moštima Svetog Vladike Nikolaja

Kivot sa moštima Svetog Vladike Nokolaja, krenuo je put Valjeva danas u podnevnim časovima, gde je u u litiji koju je gradskim ulicama predvodio  Episkop valjevski g. Isihije, prenet iz hrama Pokrova Presvete Bogorodice u hram Vaskrsenja Gospodnjeg, gde je služen akatist Svetom Vladiki Nikolaju, a potom će krenuti ka Beogradu u pratnji Vojske Srbije.
U litiji koja se kretala gradskim ulicama sa moštima Svetog Vladike Nikolaja, učestvovao je gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković sa saradnicima, načelnik Kolubarskog upravnog okruga, pripadnici Vojske Srbije, Policijske uprave, članovi folklornih ansambala, sveštenstvo i monaštvo Eparhije valjevske i brojni građani.
“Svetiteljeve mošti u Beogradu će boraviti do nedelje, 27. maja, radi utehe i duhovnog okrepljenja vernog naroda u ovim teškim danima. Na sam dan slave grada Beograda, Vaznesenje Gospodnje, 25. maja, mošti će biti izložene na poklonjenje i celivanje u Vaznesenjskoj crkvi, gde će Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije načalstvovati svetom Liturgijom sa početkom u 9 časova, a potom i osveštati i prelomiti slavski kolač u prisustvu čelnika grada. Kivot sa moštima Svetog vladike Nikolaja Srpskog će od 19 časova predvoditi Spasovdansku litiju, od Vaznesenjskog do Svetosavskog hrama, pred kojim će Svetejši Patrijarh g. Porfirije služiti moleban za našu decu i naš narod, da nas Gospod zakrili desnicom svojom.
Mošti Svetog Vladike Nikolaja Žičkog, Ohridskog i Lelićkog boraviće u Sabornom hramu srpskog naroda, Spomen-hramu Svetog Save na Vračaru zaključno sa večernjim bogosluženjem u nedelju, 27. maja 2023. godine”, piše u saopštenju Srpske pravoslavne crkve.
/redakcija/
Prethodni tekstAsfaltiranje oštećenog kolovoza u Petnici
Sledeći tekstSRBIJA NADE: Još 1 dan do najvećeg skupa u istoriji naše zemlje

POSTAVI ODGOVOR

molimo Vas unesite komentar!
Ovde unesite svoje ime

CAPTCHA