Home info IZVEŠTAJ O BROJU POZITIVNIH COVID-19 OD 3. JULA

IZVEŠTAJ O BROJU POZITIVNIH COVID-19 OD 3. JULA

75
0
SHARE

IZVEŠTAJ O BROJU LICA SA LABORATORIJSKI POTVRĐENOM INFEKCIJOM COVID 19, BROJU HOSPITALIZOVANIH I ISHODU LEČENJA, PREDLOŽENIM MERAMA I DRUGIM AKTIVNOSTIMA NA DAN 03.07.2020.

U Valjevu u poslednja 24 časa laboratorijski potvrđenih 16 novoobolelih lica, na hospitalizaciji u OB Valjevo 9 obolelih lica, u kućnoj izolaciji 78 obolelih lica. U novom talasu od 17.06.2020. godine je obolela ukupno 87 osoba.

Broj novoobolelih medicinskih radnika u kontaktu van rednog mesta 6 u kućnoj izolaciji .

Broj uzetih briseva 02.07.2020.godine je 62

Broj obolelih od početka epidemije 253, a broj izlečenih pacijenata je 177

Od početka epidemije 48 obolelih medicinskih i nemedicinskih radnika završilo hospitalizaciju i kućnu izolaciju nakon lečenja (Tabela 4).

Broj umrlih prosečne starosti 69 godina je 19 (1 nemedicinski radnik).

U poslednja 24 časa, u drugim opštinama Kolubarskog okruga nije bilo laboratorijski potvrđenih novobolelih lica.

Zbog nesigurne epidemiološke situacije izazvane naglim povećanjem broja novoobolelih od virusa Kovid 19, koja je pod kontrolom, po izveštaju ZZJZ i zaključcima Štaba potrebno je da pojedinci , preduzetnici i pravna lica dosledno sprovode mere i zaključke Kriznog štaba i Štaba za vanredne situacije.

Štab poziva organizatore proslava da s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, postupe odgovorno i odlože održavanje proslava. Ukoliko se odluče za održavanje proslava od posebnog je značaja da se i organizatori i učesnici proslava strogo pridržavaju datih mera.

Štab će svakodnevno pratiti razvoj epidemiološke situacije i u zavisnosti od aktuelnog stanja preduzimati neophodne mere, uključujući zabrane okupljanja, ograničavanje radnog vremena ugostiteljskih objekata i druge mere u skladu sa odlukama Kriznog štaba Republike Srbije.

TABELA 1. IZVEŠTAJ O BROJU LICA SA LABORATORIJSKI POTVRĐENOM INFEKCIJOM COVID 19 , BROJU HOSPITALIZOVANIH I ISHODU LEČENJA 03.07.2020.

 


TABELA 4. IZVEŠTAJ O EPIDEMIOLOŠKOJ SITUACIJI VEZANOJ ZA COVID 19 U ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA VALJEVO NA DAN 03.07.2020. GODINE.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here