Naslovna va014info ISTINA JE NAJJAČI ARGUMENT

ISTINA JE NAJJAČI ARGUMENT

Ivan Ilić je odbornik Skupštine grada Valjeva i zamenik šefa odborničke grupe Srpske napredne stranke. Povod za razgovor koji je va014.info vodila sa Ivanom Ilićem je njegovo obraćanje na poslednjoj  skupštinskoj sednici.

Za govornicom ste izneli odredjena saznanja u vezi sa dešavanjima u Medicinskoj školi Valjevo. Možete li nam reći nešto više o tome?

– Činjenica je da se nešto više od mesec dana sprovodi medijska hajka nad političkom strankom kojoj pripadam i nad novom direktorkom pomenute škole, koju su, zamislite, optužili da joj je jedini problem što je supruga nekog člana SNS. Očigledno je da je mržnja prema Srpskoj naprednoj stranci od strane nekih političkih subjekata tolika da im smetaju čak i članovi porodica. Naime, niko od aktera nijednog trenutka nije kontaktirao nikoga od predstavnika stranke kojoj pripadam, niti bilo koga od prozvanih lično. To jasno pokazuje da su napadi politički motivisani i da se samo imalo za cilj da se napravi loša slika u javnom mnjenju stranke čiji sam član. Mi nismo neozbiljna politička organizacija i nismo žurili sa izjavama i zaključcima. Preko Zakona o dostupnosti informacija od javnog značaja dobio sam dokaze o slučaju, a jedan deo sam izneo za govornicom. U okviru tačke dnevnog reda koja se odnosila na rebalans budžeta bila je i Medicinska škola i povećanje sredstava istoj, a građani zaslužuju da znaju istinu, a ne da ih dovode u zablude raznim saopštenjima sa neistinama i spinovima koje sam hteo da raskrinkam.

Šta ste tačno izneli od dokaza i šta ste time hteli da postignete baš na sednici?

– Izneo sam dokaze da bivši direktor nije ispunjavao sve uslove da bi uopšte konkurisao i da bi se njegova dokumentacija prihvatila kao potpuna. Tu dokumentaciju je trebalo odbiti kao nepotpunu i do glasanja izmedju dva kandidata ne bi ni došlo, jer je samo jedan kandidat ispunjavao sve tražene uslove, a to je u ovom slučaju nova direktorka Ana Ilić. Dakle, kolektiv je izigran samom činjenicom da je do toga došlo, a zašto je to tako nije pitanje za mene. Zar je istina nešto što ne zanima političke organizacije koje su se utrkivale koja će pre da napadne SNS? Očigledna je njihova potreba da u svemu vide SNS kao krivca veća od njihove želje da se čuje istina. Doneo sam vam danas dokaze koji govore o tome da bivši direktor nije ispunjavao uslove konkursa i da iza svega stoji namera nekih stranaka da diskredituje ljude koji su članovi Srpske napredne stranke i da širenjem neistina pokušaju da podstaknu nepoverenje gradjana prema nama. Istina je da je u pitanju pritisak da se krše procedure i da se radi suprotno od zakona. Kako drugačije nazvati traženje da neko ko nije ispunjavao uslove bude ispred nekog ko ispunjava iste? Nažalost, zakon i istina su im nebitni, samo je važno  fabrikovanje što više afera i izmišljotina, pa ako prodje-prodje, a ako ne prodje, koga briga, izmisliće nešto drugo i samo u krug. A krivi smo samo zato što izdvajamo rekordna sredstva za obrazovanje, sredjujemo stare i radimo nove škole, dovodimo fabrike, radimo puteve, krivi smo što čuvamo državu na čelu sa Aleksandrom Vučićem, koji im je najviše kriv što ne mogu da ga pobede na izborima. Ali na sreću, narod se pita, ne oni.

Kako gledate na to što je i GrO Socijalističke partije Srbije iz Valjeva pisao protiv odluke ministra Ružića i što je na to sve što ste izneli šef odborničke grupe SPS-a Đorđe Pavlović rekao da ste previše emotivni i pričate o porodničnim roblemima?

-To su klasične zamene teza. Ta retorika odavno ne prolazi kod građana i dobro je što se to desilo kako bi građani videli prava lica nekih partija i nekih ljudi. Potreba da se moje obraćanje prikaže kao emotivna involviranost je pokušaj da se omalovaže dokazi. Činjenica je da na sve dokaze koje sam izneo ništa nisu mogli da kažu, osim toga što je gospodin Pavlović smislio da je najbolje reći da sam emotivan. Samo sam pokazao normalnu ljudsku emociju pri reakciji na nepravdu i laži. Moja dužnost kao odbornika i člana Srpske napredne stranke je borba protiv nepravde, borba za istinu i tome se učim na osnovu svih dobrih stvari koje radi predsednik naše stranke i naše države Vučić za naš narod. Napad na odluku ministra Ružića, koji je inače i funkcioner SPS od strane njegovih iz Valjeva, je skandalozan. To pokazuje samo da su pojedinci u Valjevu očajni zbog toga što im nedostaje fotelja i privilegije, dnevnice i reprezentacija, ali i pravljenje gubitaka u nekim firmama. Njihova želja za vlašću i privilegijama je toliko velika da ne prezaju da napadaju ni ministra iz sopstvenih redova. Odluka ministra Ružića je za poštovanje, odmerena je, po zakonu, čovek nije imao uslove i stvar je više nego jasna. A oni kojima istina nije bitna žele da se krši zakon i da se poštuju neka njihova lična i politička interesna pravila.

Imate li nešto da poručite akterima cele priče?

 – Učenicima Medicinske škole, njihovim roditeljima i kolektivu na čelu sa novom direktorkom želim da se izbore da se škola unapredi, rekonstruiše i osavremeni u meri koja je neophodna za kvalitetno obrazovanje medicinskog kadra. Grad i država će pomoći, kao što i pomažu. Pomenuo sam na sednici da je Grad Valjevo ove godine odvojio rekordna sredstva za obrazovanje, oko 250 miliona dinara, što su zaista velika, najveća sredstva do sada. Što se tiče političkih aktera ove priče, njihovi motivi su ogoljeni i za svako njihovo delovanje narod će dati sud na izborima, kao i do sada. Hvala na šansi da se čuje i vidi istina sa konkretnim dokazima. Živela Srbija!

/redakcija/

Prethodni tekstKaritas donirao vozilo za Pomoć u kući
Sledeći tekstPozorišna predstava “PRIČA SE PO GRADU”

8 KOMENTARA

  1. Svima je normalno kada odbornici opozicije izađu i troše vreme na neke potpuno druge teme, a onda kada izađe odbornik vladajuće partije, samo da iznese činjenice, onda je problem, ne mogu to da shvatim. Apsolutno podržavam potrebu Ivana Ilića da iznese sve ove stvari, jer je istina jedna i nje se treba držati. Da je uvek ovako, mnogo bi nam bilo lakše. Svi smo svesni u kakvom je stanju Medicinska škola i mislim da na tu temu ne treba više polemisati, kao i da prethodni direktor nije ispunjavao uslove i da je isti doveo do propasti školu, ne vidim u čemu je problem. A to što nekima ne odgovara istina, to je samo njihov problem.

  2. A i zasto bi ti Ilicu cutao? Sve u javnost, kad su oni tako napali vas bez dokaza i argumenata zasto biste vi cutali njima, a imate sve dokaze?

  3. Istina, potkrepljena dokazima, je jedina merodavna za ovaj događaj. Ako prethodni direktor ne ispunjava uslove koji su propisani, ne vidim problem.. Važno je da se radi po zakonu.

  4. Odbornik Ilić je samo izneo činjenice što se tiče medicinske skole i to podrzavam, ovde se jasno vidi istina. Nema potrebe da se nova direktorka napada.

  5. Mržnjom prema SNS, ljudi su zanemarili pravu istinu i ni jednog trenutka nisu mislili razumom. Bivši direktor nije ispunjavao uslove za rad, na mesto je došla nova dikretkorka koju treba da podrže i da ulaganja u ovu školu budu što veća, jer je trenutno stanje ove škole katastrofa zbog toga što je bivši direktor sve zanemario. Stanite malo sa mržnjom i razmislite.

  6. Ima zvanican dokument, kome sta nije jasno, uzme procita i sve mu bude jasno. Ne razumem ljude koji napadaju druge, a da se pre toga nisu informisali.

  7. I dok je pojedinim odbornicima opozicionog profila sasvim u redu kada oni sami govore van dnevnog reda, kada se odbornik vladajuće stranke, u svrhu predočavanja nekih činjenica, blago dotakne teme dnevnog reda, pritom ne izlazeći od nje, odmah kreću pokušaji da se to prikaže kao nešto nedopustivo. Ako mene pitate, takav stav je nečuven. Pozdravljam odluku odbornika Ilića da sve činjenice vezane za izbor direktora Medicinske škole iznese na videlo i da se ta situacija konačno raščisti. Nadam se da će se i nova direktorka te škole izboriti za još veća ulaganja u tu školu i stvaranje adekvatnih uslova za obrazovanje đaka koji treba da se bave nekim od najodgovornijih poslova.

POSTAVI ODGOVOR

molimo Vas unesite komentar!
Ovde unesite svoje ime

CAPTCHA