Naslovna info Infrastrukturni radovi u Valjevu u punom jeku

Infrastrukturni radovi u Valjevu u punom jeku

 

Zbog radova na rekonstrukciji vodovodne mreže, koje izvodi JKP „Vodovod“ Valjevo, zatvoren je za saobraćaj deo Pantićeve ulice, od raskrsnice sa Dušanovom, do raskrsnice sa Pop Lukinom ulicom. To je prva faza radova u ovom delu Pantićeve ulice, nakon čega će uslediti rekonstrukcija, a potom i asfaltiranje ove deonice. Izvođač radova je Preduzeće za puteve. Inače, programom je predviđeno da Pantićeva ulica bude rekonstruisana na deonici od raskrsnice sa Dušanovom do Ulice Vuka Karadžića, a rok za završetak svih predviđenih radova je 60 kalendarskih dana. Ukupna vrednost radova kompletne rekonstrukcije Pantićeve, bez radova koje izvodi JKP „Vodovod“ Valjevo, na deonici od Dušanove do Ulice Vuka Karadžića, iznosi 13,1 milion dinara.

Do predstojećeg vikenda planirano je da budu završeni radovi na asfaltiranju trotoara u Dušanovoj ulici, od raskrsnice sa Ulicom Vladike Nikolaja do prodavnice „Europrom“. Na ovoj deonici u toku je i postavljanje nove savremene javne rasvete. Ukupna vrednost radova, čiji je izvođač preduzeće „Kompresor ing“, u Dušanovoj ulici je 11,5 miliona dinara.

U toku je i redovno održavanje ulica što podrazumeva krpljenje rupa, popravljanje oštećenja na kolovozu i asfaltiranje deonica gde je asfalt u većoj meri oštećen i gde je veća frekvencija saobraćaja. Izvođač radova je preduzeće „Kompresor ing“, a u okviru ovih radova, završeno je asfaltiranje kolovoza na mostu preko reke Kolubare kod Centra za kulturu, kao i deonica kod kružnog toka u Gradcu. U okviru programa redovnog održavanja ulica, u toku je krpljenje rupa u delu Sinđelićeve ulice kod raskrsnice sa Ulicom Ljube Kovačevića, Hajduk Veljkove kod Autobuske stanice i u Ulici Vuka Karadžića kod Valjevske gimnazije. Ovi radovi će biti završeni do vikenda. Preduzeće „Kompresor ing“ popravlja oštećenja na kolovozu i na seoskom putu u Gornjoj Bukovici.

U završnoj fazi su i radovi na izgradnji crpne i buster stanice u Rađevom selu, kao i rezervoara za vodu u Jasenici. Osim toga, ovih dana u pripremnoj fazi za asfaltiranje  je i Resavska ulica.

Odsek za informisanje i protokol

Grad Valjevo

Prethodni tekstSvečana akademija u Muzičkoj školi
Sledeći tekstSajam zapošljavanja u Valjevu

POSTAVI ODGOVOR

molimo Vas unesite komentar!
Ovde unesite svoje ime

CAPTCHA