Home info Humanitarna Novogodišnja akcija  pod sloganom ,,SIGURNI KROZ ŽIVOT ZAJEDNO,,

Humanitarna Novogodišnja akcija  pod sloganom ,,SIGURNI KROZ ŽIVOT ZAJEDNO,,

94
0
SHARE

U nedelju 8.decembra članovi Kluba ljubitelja BMW Valjevo poklonili su 30 novogodišnjih paketića Udruženju dece ometene u razvoju „Zagrljaj“Valjevo.  Ispred udruženja oko 30 mališana uz osmeh i aplauz dočekalo je kolonu vozila marke BMW, radujući se predstojećoj vožnji kroz grad.

“Danas su nam u goste došli članovi Kluba ljubitelja BMW Valjevo. Prošle nedelje su nam saopštili da će iznenaditi našu decu i darivati ih novogodišnjim paketićima. To saznanje nam govori da više nismo sami , jednostavno imamo podršku i nisu nas zaboravili. Danas su prisutna deca koja se bave školom sporta sa smetnjama u razvoju iz Udruženja “Zagrljaj” i deca koja su uključena kroz projekat za rad sa stručnim saradnicima. Nažalost nismo mogli da priuštimo svoj deci da dobiju paketiće danas, ali smo ostavili to za “Novogodišnju bajku” 29.decembra u Centru za kulturu Valjevo. Članovi Kluba ljubitelja BMW nisu zaboravili ni decu  sa seoskog područja. Nakon aktivnosti u našem udruženju posetićemo jednu porodicu u Poćuti i usrećiti još dvoje dece. Na seoskom području ima dosta dece koja su članovi našeg udruženja socijalno ugroženi gde samohrani roditelji izdržavaju višečlane porodice. Zato mi danas koristimo priliku da im priuštimo malo radosti.

Za našu decu ovo je veliki dan, a njihova osećanja se vide u zadovoljnim pogledima i osmesima. Nadamo se da će društvena zajednica i lokalna samouprava povesti računa o ovoj ciljnoj grupi  jer mi se bavimo pretežno decom do 18 godina, kojih je na žalost sve više i više”, istakla je Lepa Pirgić predsednik udruženja roditelja dece sa smetnjama u razvoju „Zagrljaj“Valjevo.

 

Po rečima Miloša Čolića, predsednik Kluba BMW Valjevo ovo je prva  humanitarna  Novogodišnja akciju pod sloganom ,,SIGURNI KROZ ŽIVOT ZAJEDNO”, a u narednoj  godini planiraju da nastave ovaj vid aktivnosti.

“Inicijativa je potekla iz kluba, mi smo došli na ideju da ta naša druženja i naše akcije prenesemo i na decu sa smetnjama u razvoju konkretno Udruženje “Zagrljaj”. Naše je samo ono što smo nekom drugom podarili , mislim da je njihova radost velika i nadamo se da ćemo nastaviti sa tim i da će ova akcija zaživeti. Poklonili smo im novogodišnje paketiće, podelićemo sa njima radost vožnjom kroz grad, a nakon toga mi nastavljamo put do ruralnih područja do seoskih porodica koje su ugrožene”, rekao je Miloš Čolić .

U Poćuti posetiće socijalno ugroženu porodicu dece ometene u razvoju o kojima se staraju baba i deda u vrlo teškim uslovima i  bez stalnih prihoda.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here