Naslovna va014info Gradonačelnik Gojković: Tri fabrike i tri vrtića za kratko vreme

Gradonačelnik Gojković: Tri fabrike i tri vrtića za kratko vreme

Na primedbe odbornika opozicije a povodom usvajanja Odluke o završnom računu budžeta grada Valjeva za 2022.godinu, gradonačelnik Lazar Gojković je ukazao na sve šta je urađeno u prethodnoj godini, rekavši da bi svako od nas trebalo da pogleda oko sebe i lično se uveri u sve urađeno u Valjevu u proteklom periodu.

„Treba da pričamo samo o onim stvarima koje su urađene, koje vidimo, dakle o činjenicama.  Svako od vas iz kog dela grada dolazi iz bilo koje Mesne zajednice može nečim da se pohvali. Ima gde je urađeno više, ima gde treba da se uradi još toga ali ja mogu da vam kažem , treba da budete ponosni na ono što je urađeno  u prošloj godini u Valjevu i na ono što će biti urađeno ove godine. Urađene su stvari koje su bile misaona imenica. Pričamo o prihodovnoj strani budžeta gde je izuzetna realizacija. U rashodovnoj strani budžeta su preuzete obaveze koje smo početkom godine i izmirili, a najviše se odnose na ono o čemu često pričate – aero-zagađenju , toplani, konkursima za energetsku efikasnost. Konkurs koji se odnosi na zamenu kotlova za individualna ložišta, gde sam ponosan na svest građana Valjeva, jer  smo ponovo lokalna samouprava koja najviše novca daje u te svrhe, najviše u Srbiji i to je prepoznato od strane Ministarstva zatite životne sredine.

U ovom trenutku dok smo mi ovde, predstavnici Srbija gasa, Toplane i Krušika su na sastanku i rade na tome da se odredi projektni zadatak za Urbanistički projekat koji će predvideti novu trasu za dovod gasa do Toplane Valjevo. Gas stiže u Valjevo do Privredne  zone vrlo brzo a zatim do Toplane i Krušika jer smo svesni koliko je važno da Toplana bude na prirodni gas kao i da Krušik ugasi svoju individualnu kotlarnicu, jer je najveći  zagađivač u gradu.

Gradonačelnik je rekao opozicionim odbornicima da treba da budu ponosni što sede u skupštinskim klupama poslednje tri godine, kada je izglasan budžet sa ogromnim ulaganjima u Privrednu zonu.

„Nije bitno da li ste bili uzdržani ili protiv , morali smo da uložimo u Privrednu zonu jer to je ulaganje u budućnost, u nova radna mesta, u bolji život Valjeva i to će se u Valjevu osetiti. Velika sredstva smo uložili u decenijski problem u Valjevu, 12 godina nismo napravili novi vrtić, sad radimo tri. Tri fabrike, tri vrtića!“, istakao je gradonačelnik Gojković i dodao da rebalansom budžeta treba da se obezbede sredstva kojima će se sufinansirati projekti za koje smo dobili sredstva od ministarstva.

„Voleo bih da na sledećoj Skupštini iznesemo podatak koliko je sredstava dobio Grad Valjevo za poslednje tri godine od strane Vlade Republike Srbije i raznih ministarstava po osnovu projekata sa kojima smo konkurisali, i verujem da je to najviše u Srbiji.

Budite ponosni, radimo odlične stvari, nastavljamo sa tim, videćete rebalans, da nam budžet bude veći za sledeću godinu i da sve planirane urbanističke projekte i završavamo“, zaključio je gradonačelnik Gojković.

/redakcija/

Prethodni tekstDRUGI REBALANS- U GRADSKOM BUDŽETU 275,2 MILIONA VIŠE
Sledeći tekstLetovanje za pedesetoro dece sa seoskog područja

POSTAVI ODGOVOR

molimo Vas unesite komentar!
Ovde unesite svoje ime

CAPTCHA