Naslovna info Gradonačelnik čestitao uspeh Aleksi Mirkoviću

Gradonačelnik čestitao uspeh Aleksi Mirkoviću

Prvi put u istoriji Svetskog trofeja harmonike, koji je ove godine održan 67. put u francuskom gradu On le Šato, intonirane su himne, a Valjevac Aleksa Mirković (20) je uz tonove „Bože pravde“ primio pobednički pehar u kompozitorskoj kategoriji.

Povodom ovog uspeha, gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je ugostio mladog umetnika i čestitao mu uspešan nastup u Francuskoj. Gradonačelnik je naglasio da Valjevo iskreno podržava mlade i talentovane i da uspeh Alekse Mirkovića samo potvrđuje opravdanost opredeljenja Grada da kroz razne aktivnosti pomogne mladim sugrađanima na putu do uspeha.

Na nadmetanju, koje je jedno od najprestižnijih i najjačih takmičenja za akademsku harmoniku i koje je održano od 23. do 29. oktobra, među 200 najboljih izvođača na harmonici iz 35 zemalja sveta, Aleksa Mirković se takmičio pored kompozitorske i u izvođačkoj kategoriji u kojoj je zauzeo osmo mesto.

Pobednički pehar je osvojio nakon što je u finalu izveo svoju kompoziciju „Bela knjiga“ i pobrao najbolje ocene žirija koji su činili eminentni profesori harmonike iz celog sveta i glasove publike.

Aleksa Mirković je student druge godine na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Završio je valjevsku Muzičku školu „Živorad Grbić“. U dosadašnjoj karijeri je osvojio 61 nagradu, od čega 30 pobeda.

Prethodni tekstPešadijsko gađanje na poligonu u Sedlarima
Sledeći tekstJa i dalje držim čas

POSTAVI ODGOVOR

molimo Vas unesite komentar!
Ovde unesite svoje ime

CAPTCHA