Home kultura Forum Kreativna Evropa 2020

Forum Kreativna Evropa 2020

44
0
SHARE

U  galeriji Narodnog muzeja Valjevo 1. jula 2020. sa početkom u 11 časova biće otvoren Forum Kreativna Evropa 2020, konferencija koju Desk Kreativna Evropa Srbija organizuje u Valjevu.

Program ovogodišnjeg Foruma koji se odvija u tri grada – Valjevu, Šapcu i Nišu, a osmišljen je tako da podstakne diskusiju i promišljanje mogućih oblika delovanja i vizija razvoja koje će doprineti da ustanove i organizacije u kulturi budu akteri poželjnih promena i trendova u okruženju u kojem deluju.

Turbulentne prilike i nestabilne okolnosti koje nastaju iz planskih i željenih promena, ali i nepredvidivih, kriznih perioda, poput aktuelne pandemije virusa, pred sve aktere u polju kulture postavljaju zadatak promišljanja uloge i mesta koje imaju u društvu.

Pod stalnim pritiskom prilagođavanja zahtevima sredine i globalnih promena, kao i promena vrednosnih sistema i interesovanja publike, aktuelno je pitanje kako kultura i umetnost mogu dalje da se razvijaju.

Zato  je ovogodišnji Forum Kreativna Evropa 2020, koji se održava u tri grada – Valjevu, Šapcu i Nišu, osmišljen tako da podstakne diskusiju i promišljanje mogućih oblika delovanja i vizija razvoja koje će doprineti da ustanove i organizacije u kulturi budu akteri poželjnih promena i trendova u okruženju u kojem deluju.

Govorni program Foruma je osmišljen uzimajući u obzir potrebe i teme koje su prepoznate kao važne na lokalnom nivou, dok je program jačanja kapaciteta usmeren ka zajedničkom radu na strateškoj orijentaciji ustanova i organizacija u kulturi kroz radionice i in-house obuke koje vode predstavnici uspešnih priča programa Kreativna Evropa i eksperti u polju kulture.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here