Home sport Evropska nedelja sporta u Valjevu

Evropska nedelja sporta u Valjevu

113
0
SHARE

Pod sloganom #BeActive, Evropska nedelja sporta održava  se od 23. do 30. Septembra  širom Srbije, u cilju podizanja svesti o zdravom životu i važnosti sporta i fizičkih aktivnosti.

Evropska nedelja sporta se održava po drugi put u Srbiji u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije i Ministarstva omladine i sporta, pod pokroviteljstvom Evropske Unije.

Valjevo je jedan od osam gradova u kome je danas u okviru ovogodišnje Evropske nedelje sporta održan „Sportski izazov“.

Mihajlo Poček, predsednik i trener KK “Metalac“na otvaranju ove manifestacije pozdravio je prisutne I zahvalio se na velikom odzivu .” Svi znamo koliko je sport značajan. Kroz sport razvijate svoj duh,  zdrav život i  stičete nove prijatelje. Sport je život, život je sport i zato odmah krenite sa današnjim danom sportskog izazova“, rekao je Poček.

Manifestacija je zamišljena kao vrsta takmičenja između gradova. Grad Valjevo je kao partnera u ovom takmičenju dobio grad Šabac. Uz promociju sporta, Valjevo se takmiči protiv Šapca u broju građana koji će najmanje 15 minuta istovremeno upražnjavati neku od aktivnosti. Grad koji sakupi više učesnika, biće pobednik tog nadmetanja. Predviđene su i dve igre za osnovce, “Put oko Evrope”, odnosno nadmetanje u šutiranju na koš iz različitih pozicija i “Potraga za blagom”, u kome je učestvovalo i prisustvovalo oko 1500 ljudi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here