Naslovna va014info Četiri republičke nagrade za Valjevsku gimnaziju

Četiri republičke nagrade za Valjevsku gimnaziju

Među dobitnicima republičkih nagrada Društva za srpski jezik i književnost za rad literarne i lingvističke sekcije, za najbolji školski časopis i najbolji pismeni zadatak u školskoj 2021/22. godini, našli su se učenici i profesori Valjevske gimnazije.

“Posebno smo ponosni na činjenicu da su nagrade osvojene u različitim kategorijama i ističemo doprinos svih profesora srpskog jezika i književnosti, kao i angažovanje učenika svih smerova u školi”, navodi se u saopštenju škole.

– Prva nagrada dodeljena je literarnoj sekciji. Rukovodioci su učenica Anja Krunić III-5 i profesorke mr Milena Milisavljević i Anđelka Jeremić

– Prvom nagradom nagrađen je i časopis lingvističke sekcije „Naša reč“, koji uređuju Đurđa Krstić, učenica IT odeljenja IV-4 i profesorka Milena Petrović. Tehnički urednik časopisa je Stefan Andrić II-4;

– Drugom nagradom nagrađena je lingvistička sekcija i rukovodilac sekcije profesorka Milena Petrović;

– Trećom nagradom nagrađen je školski časopis Gimnazijalac, koji uređuju Milica Rakić, nekadašnja učenica filološkog odeljenja i profesorka Danijela Golubović. Tehnički urednici časopisa su učenica Đurđa Simić III-3 i profesorka Sanja Gnjato, a pored učenika članova novinarske sekcije član redakcije je i profesorka Kruna Glušac.

Nagrade će biti dodoljene u subotu, 28. januara, u Sali heroja na Filološkom fakultetu u Beogradu, u okviru 64. Republičkog zimskog seminara za nastavnike i profesore srpskog jezika i književnosti.

/redakcija/

Prethodni tekstSaopštenje Gradskog odbora Srpske napredne stranke Valjevo
Sledeći tekstPoljoprivreda Valjeva na Međunarodnom sajmu voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva u Beogradu

POSTAVI ODGOVOR

molimo Vas unesite komentar!
Ovde unesite svoje ime

CAPTCHA