Naslovna info Besplatni udžbenici za prvake, besplatno letovanje i škola plivanja za decu grada...

Besplatni udžbenici za prvake, besplatno letovanje i škola plivanja za decu grada Valjeva

672
1

Na  24. Sednici Skupštine grada Valjeva usvojen je Lokalni plan akcije za decu grada Valjeva za period  2022 – 2027. godine. koji sadrži aktivnosti i mere za smanjenje siromašva dece, unapređenje obrazovanja i kulture dece, unapređenje zdravlja dece, unapređenje položaja dece sa posebnim potrebama, zaštita dece od zlostavljanja, zanemarivanja i zloupotrebe, položaj i prava dece bez roditeljskog staranja, smanjenje asocijalnog ponašanja i informisanost dece i roditelja.

Osnovni cilj izrade Lokalnog plana akcije za decu jeste da se definišu strateški ciljevi i mere, koje bi uključile sve segmente života dece, doprinele unapređenju njihovog položaja u društvu, kao i podizanju nivoa svesti naše zajednice o stanju dece i o njihovim potrebama.

Radoica Rstić, predsednik Obora za implementaciju Lokalnog plana akcije za decu govorio je o opredeljenim sredstvima u budžetu grada Valjeva i aktivnostima koje će se sprovoditi vezano za Lokalnog plana akcije za decu grada Valjeva.

“Za ovu godinu u budžetu grada Valjeva je planirana rekordna suma, u odnosu na sve prethodne godine, to je iznos od 11 miliona dinara. Najznačajnije  od svega, što smo i najavili prošle godine  je da smo obezbedili sredstva da se od 1. septembra  za sve učenike koji polaze u prvi razred osnovnih škola na teritoriji grada Valjeva, obezbede besplatni udžbenici. Prema informacijama koje imam, oko 800 mališana očekujemo da pođe u prvi razred ove godine.

Druga značajna stvar u ovom Lokalnom planu akcije za decu  je realizovanje školice plivanja  u Petnici. Svake godine se organizuje i po našoj računici, preko 2.000 dece sa teritorije grada Valjeva je prošlo školicu plivanja. Imamo još jednu aktivnost veoma značajnu sa kojom smo pauzirali prethodne dve godine, a to je da o trošku grada Valjeva pošaljemo pedesetoro dece na letovanje. Mi smo to radili već dve godine i do sada je stotinu dece imalo besplatno letovanje, nakon čega smo imali  pauzu od dve godine zbog korone. Ove godine su se stekli uslovi i nastavljamo sa tom aktivnošću.

Ovo su lepe vesti za građane Valjeva, za sve nas, prvi put ove godine ćemo imati i besplatne udžbenike, šaljemo pedesetoro dece na letovanje, organizujemo školicu plivanja, to su zaista sjajne vesti”, istakao je Radoica Rstić, predsednik Obora za implementaciju Lokalnog plana akcije za decu.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

molimo Vas unesite komentar!
Ovde unesite svoje ime