Naslovna it novosti AKO STE SE PITALI ZAŠTO VIDEO NE RADI Fejsbuk i Instagram smanjili...

AKO STE SE PITALI ZAŠTO VIDEO NE RADI Fejsbuk i Instagram smanjili brzine protoka sadržaja

Kompanija Fejsbuk objavila je da je u cilju izbegavanja zagušenja Interneta u Evropi, privremeno smanjila brzine protoka video sadržaja na svojim društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram.

Do ove mere je došlo nakon velikog skoka u korišćenju Interneta usled uvođenja vanrednih mera širom Evrope koje zahtevaju rad od kuće i društvenu izolaciju.

Prethodno su kompanije Netfliks i Gugl najavile da će prilagoditi sistem emitovanja svog video sadržaja novonastaloj situaciji.

“U situaciji kada se milioni Evropljana navikavaju na mere društvene izolacije tako što preko interneta rade, uče i zabavljaju se, zahvaljujemo Guglu i Netfliksu na koracima preduzetim za očuvanje nesmetanog funkcioniranja Interneta tokom kriza COVID19”, izjavio je komesar za unutrašnje tržište Tijeri Breton.

Evropska komisija je prethodno pozvala provajdere, operatere i korisnike internet usluga da u ovim vanrednim okolnostima spreče zagušenje mreže i obezbede otvoren Intrenet. Platformama za prikazivanje je preporučeno da ponude standardne umesto HD sadržaja.

Korisnici su pozvani da prilagode svoje opcije smanjenju potrošnje infomracija tako što će koristiti bežični internet i manju rezoluciju sadržaja.

U Evropskoj komisiji kažu i pored povećanog pristupa Internetu trenutno nema zagušenja na mrežama u Evropi, ali pozivaju na oprez i nadgledanje situacije.

Prethodni tekstInformacije o novom korona virusu 20.03. u 8č 20. mart 2020.
Sledeći tekstDANAS DO 23 STEPENA, za vikend SNEG

POSTAVI ODGOVOR

molimo Vas unesite komentar!
Ovde unesite svoje ime

CAPTCHA