Naslovna info Sistem za veštačko osnežavanje na stazi Crni vrh

Sistem za veštačko osnežavanje na stazi Crni vrh

U susret zimskoj sezoni, uz prisustvo ličnosti iz javnog života i poštovaoca zimskih sportova, na ski stazi „Crni vrh“ na Divčibarama, uz puštanje topova za proizvodnju veštačkog snega i izvođenje pokazne vežbe Gorske službe spasavanja, juče je zvanično pušten u rad sistem za veštačko osnežavanje.

Svečanom skupu obratili su se Slobodan Gvozdenović, gradonačelnik Valjeva i Miodrag Maksimović, ispred Divčibare Ski Resorta, ogranka preduzeća „KEJ Invest nekretnine“, koje će upravljati skijalištem.

Slobodan Gvozdenović u svom obraćanju podsetio je da je na današnji dan 1925.godine, osnovano Zdravstveno društvo Divčibara, koje je svojim odlukama i aktivnostima uticalo na razvoj Divčibara kao turističkog mesta, a da će daljem razvoju Divčibara svakako doprineti prva staza sa veštačkim osnežavanjem. Divčibare time postaje još atraktivnija destinacija za sve ljubitelje skijanja i drugih zimskih sportova – istakao je Gvozdenović.

bbb

Marija Labović ,direktorka TO Srbije naglasila je da će otvaranje ski staze sa veštačkim osnežavanjem doprineti da se produži zimska sezona i da Divčibare konačno dobije mesto koje i zaslužuje kada je zimski turizam u pitanju.

Za nepunih godinu dana, od kada je potpisan Ugovor o zakupu sa gradom Valjevom, preduzeće „KEJ Invest nekretnine“ iz Valjeva, ispunilo je svoje ugovorne obaveze. Uz značajna finansijska ulaganja, tokom godine urađen je kompletan remont žičare, atestiranje sajle, nabavljen je novi tabač za sneg, oprema za bezbednost i signalizaciju, sistem za elektronsko plaćanje karata, urađen je novi prilaz stazi i uveden sistem za veštačko osnežavanje, koje će doprineti boljem kvalitetu skijanja, produženju sezone i većoj atraktivnosti skijališta.

Ski staza „Crni vrh“ duga je 850 m, sa visinskom razlikom od 180 metara. Poseduje dvosednu žičaru kapaciteta 1200 skijaša na sat. Cena jednodnevne karte je u rasponu od 800 do 1.300 dinara, a poludnevne od 600 do 900 dinara. Za ski kartu od 6 dana cena se kreće od 4.200 do 6.800 dinara, dok je cena ski pass-a za 10 dana u sezoni od 6.000 do 9.800 dinara. Besplatna vožnja važi za decu uzrasta do 5 godina, a radno vreme staze je od 9 do 16 časova.

Prethodni tekstСвечано отварање ски стазе на Дивчибарама
Sledeći tekstСвечана седница Радне групе за Дивчибаре

POSTAVI ODGOVOR

molimo Vas unesite komentar!
Ovde unesite svoje ime

CAPTCHA